Aluetapaamiset ja valmentajat

Tiedätkö mikä on aluetapaaminen ja miksi niitä pidetään? Tunnetko oman alueesi valmentajat ja tiedätkö mitä he tekevät?

 


 

Aluetapaamiset

Aluekartta 2016

Aluetapaaminen on vapaamuotoinen kokous, jossa pääsääntöisesti lippukunnanjohtajat, ohjelmajohtajat ja pestijohtajat samalta alueelta tapaavat toisiaan ja saavat vertaistukea. Aluetapaamisessa kuulet miten muilla lippukunnilla menee, ja valmentajat pitävät sinut ajan hermolla siitä, mitä piirissä ja valtakunnallisesti tapahtuu.

Aluetapaaminen on vähän kuin lippukuntien ykkösjohtajista koostuva vartio, joka tekee yhdessä juttuja lippukuntien hyväksi ja jossa valmentajat toimivat vartionjohtajan ominaisuudessa tukena, apuna ja valmentamassa oikeaan suuntaan. Jokaisessa aluetapaamisessa on sekä yhteistä että pestikohtaista asiaa. Aluetapaaminen on lippukunnanjohtajien, ohjelmajohtajien ja pestijohtajien paikka saada vertaistukea ja valmennusta johtamiseensa.

Aluetapaaminen voi toimia myös paikkana, jossa suunnitellaan alueellista yhteistyötä: kisoja, alueleirejä, ryhmänohjaajakoulutuksia jne.

Aluetapaamisissa läpikäydyt yhteiset asiat löytyvät täältä aina aluetapaamisten jälkeen. Parhaan hyödyn ja innon saat tietenkin osallistumalla aluetapaamisiin!

 


 

Valmentajat

Lippukunnan avainkolmikkoa tukee oman alueen aluetiimi, joka koostuu kolmesta valmentajasta. Lippukunta-, ohjelma- ja pestausvalmentajat ovat lippukunnanjohtajien, ohjelmajohtajien ja pestijohtajien tuki arkisissakin lippukunnan asioissa sekä johtajakolmikon tärkein linkki piiriin ja keskusjärjestöön.

Valmentajat ovat olemassa tukeakseen johtajia onnistuneessa lippukunnan johtamisessa. Siis hallinnon, ohjelman ja ihmisten johtamisessa! Valmentajat ovat henkilökohtaisesti yhteydessä omiin johtajiinsa (kasvokkain tai puhelimitse) vähintään muutaman kerran vuodessa, ja huolehtivat osaltaan siitä, että johtajat jaksavat pesteissään.

Valmentaja on tärkeä tukipilari! Jotta perustuksemme olisivat vieläkin paremmassa kunnossa, tukipilareita voisi olla enemmänkin – joukkoomme mahtuu siis uusia valmentajia. Jos kiinnostuit, ole suoraan yhteydessä lippukuntatuen ministeri Riina Seppälään (riina.seppala(at)uusimaa.partio.fi).

 


 

Valmentajat alueittain

AlueValmentajat
Hyvinkää-Nurmijärvi--- (LV), Paula Salminen (PV), Elma Ekblad (OV)
KaakkuriSanna Orasmaa (LV), Jenni Ojala (PV), Kimmo Ärling (OV)
KePSiMari Lähteinen (LV), --- (PV), Ninni Mikkonen (OV)
LAPPA--- (LV), --- (PV), Kati Lauhakangas (OV)
Lohja-HiidenalueEila Musikka (LV), Nina Leino (PV), Eero Tuomenoksa (OV)
LänsirannikkoTuija Halonen (LV), Iiro Auvinen (PV), Timo Karkola (OV)
Tuusula-Järvenpää-MäntsäläPerttu Pihlajaviita (LV), Juho Packálen (PV), Sanna Kontiainen (OV)

 

 

Artikkelikuva: Jeanette Ihalainen