Vaeltajat opettelivat käyttämään ohjelmaansa piknikillä

24.5.2017,

Lauantaina 20.5. viettiin Luonnon päivää ja 18-22 -vuotiaat vaeltajat viettivät sitä piknikin muodossa Maunulan majalla. Tapahtumaan kokoontui parinkymmenen henkilön porukka Uudenmaan, Pääkaupunkiseudun ja Pohjois-Pohjanmaan partiolaisista sekä jokunen ei-vielä-partiolainen. 

Vaeltajapiknikin ohjelmassa annettiin eväitä ja vinkkejä vaeltajaohjelman suorittamiseen. Suomi-projekti -workshopissa annettiin vauhtia ryhmien omille projekteille. Ryhmä arpoi itselleen kohdepaikkakunnan ja projektin vinkkilistan heittämällä tikalla eri numero-kirjainyhdistelmällä koodattuja ilmapalloja. Oikean koodin kuoresta löytyi suoritusohjeet. Vaeltajien Suomi-projektissa ryhmä suunnittelee oman Suomi-projektin itselleen, tekee matkan, varainhankinnat ja hakee kontaktit. Ideana on nähtävyyksiin tutustuminen ja myös paikallisten lippukuntiin tutustuminen.

Suomi-projektin lisäksi vaeltajapiknik sisälsi mm. fillaripajan sekä Tartu mikkiin -tyylisen esiintymisohjelman. ”Osallistujat eivät jääneet hiljaisiksi ja monet ylittivät itsensä”, tapahtuman johtaja Mia Hämäläinen kertoo. ”Osallistujat ryhmäytyivät hienosti ja eri lippukuntien tyypit adoptoitiin vaeltajaryhmiin.  Vaeltajat halusivat jäädä heittämään mölkkyä ja tikkaa sekä ottamaan aurinkoa vielä virallisen ohjelman jälkeenkin.”

”Piirin tapahtumaa on erilaista kuin tehdä lippukunnan tapahtumaa. Se ei ollut kuitenkaan niin vaikeata kuin luulisi, sillä apua sai piiritoimiston työntekijältä sekä ohjelmaministeriltä. Myös staabi oli niin luotettava, että kaikki sujui todella hyvin.” Uudellamaalla ja PäPassa toimiva Mia kannustaa vaeltajaikäisiä harrastaman rohkeasti partiota esimerkiksi opiskelupaikkakunnan piirissä.

Uusimaa ja PäPa yhteistyössä

Uudenmaan Partiopiiri ja Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia. ”Järjestämme yhteisiä johtajakoulutuksia, kuten kursseja luotseille sekä pesti-, ohjelma- ja lippukunnanjohtajille”, vapaaehtoistyön koordinaattori Päivi ”Antsa” Anttonen PäPasta kertoo. ”Lisäksi monet muut kurssit, kuten osa taitokursseista ovat avoimia molempien piirien jäsenille.” Partiopiirit vastaavat vuorovuosina myös talvipartiotaitokisoista sekä järjestävät yhdessä tapahtumia, kuten partioviikon Kohtaamisen. ”Kukaties jatkossa meillä on piirirajat ylittävää yhteistyötä lippukunnissakin, kuten vaikkapa eri lippukuntia yhdistäviä vaeltajaryhmiä”, Antsa pohtii.

Katso vaeltajapiknikin kuvia Flickristä.

Teksti: Jaana Hopeakoski ja Susanna Kantola

Kuvat: Juho Tuure

Ohjelmatapahtumat, Uutiset, Vaeltajat ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi