Erätauko-keskustelutilaisuuksia luonnosta ja tulevaisuustaidoista toukokuussa

Uudenmaan Partiopiiri ja Erätauko-säätiö järjestävät toukokuussa 10.-14.5. kaikille avoimia online-keskustelutilaisuuksia, joiden aiheita ovat luonto ja tulevaisuustaidot.

Erätauko-keskustelu on tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Se on mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauko tuo erilaiset ihmiset samaan piiriin keskustelemaan tärkeistä asioista tasavertaisesti. Keskustelun päätteeksi ei tarvitse olla samaa mieltä tai ratkaista asioita. Keskustelu auttaa ymmärtämään itseä, muita ja maailmaa.

Tilaisuudet järjestetään etäyhteydellä Teamsilla ja ne ovat kaikille avoimia. Tilaisuudet ovat osa vuosittaista Uusimaa-viikkoa.

ma 10.5. klo 18-20: Metsä hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden areenana

Korona-arjessa metsien virkistyskäyttö on lisääntynyt. Monille metsä toimii arjen henkireikänä ja sillä on myös tutkitusti vaikutuksia hyvinvointiin. Tässä Erätauko-keskustelussa pohditaan metsää hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden kautta. Mikä saa sinut menemään metsään? Menetkö metsään yksin vai yhdessä? Keskustelija pääsee myös pohtimaan, mikä on sopiva määrä ihmisiä metsässä. Onko metsissä jo liikaa ruuhkaa vai riittääkö tilaa kaikille? Ilmoittautuminen päättyy 6.5.

ti 11.5. klo 14-16: Metsä

Tässä Erätauko-keskustelussa pääset keskustelemaan metsästä omista lähtökohdistasi, muita kuunnellen. Mitä metsät sinulle merkitsevät? Minkälaisia kokemuksia metsien hakkuu herättää sinussa? Mitkä asiat suomalaisessa metsien käytössä aiheuttavat sinussa huolta tulevaisuuden suhteen tai herättävät sinussa toiveikkuutta? Keskustelua fasilitoi Erätauko-säätiön edustaja. Mukana keskusteluissa on asiantuntija UPM:stä sekä partiolainen. Ilmoittautuminen päättyy 9.5.

ke 12.5. klo 18-20: Jokamiehenoikeudet osana elämääsi

Vapaus kulkea ja leiriytyä vai yllättävä kieltokyltti keskellä metsää? Toisten roskia omalla maalla vai loputtomat sienestys- ja marjastusmahdollisuudet? Vaiko asia, joka ei juurikaan näy elämässäsi? Tässä Erätauko-keskustelussa haetaan kokemuksia ja näkökulmia jokamiehenoikeuksiin. Tule kertomaan omat kokemuksesi ja ymmärtämään muiden näkökulmia. Millainen rooli jokamiehenoikeuksilla on osana sinun elämääsi ja kulttuuriasi?  Ilmoittautuminen päättyy 10.5.

to 13.5. klo 10-12: Riittävätkö taitoni 2040-luvulla?

Tässä Erätauko-keskustelussa pohditaan tulevaisuuden taitoja. Millaisia taitoja tarvitaan 2040-luvun työelämässä? Miltä tulevaisuus tuntuu eri ikäisten ja taustaisten ihmisten näkökulmasta? Riittävätkö omat taitoni tulevaisuudessa? Mukaudunko muutoksiin ja voinko itse vaikuttaa niihin? Tervetuloa jakamaan omia näkemyksiä ja tuntemuksia aiheeseen liittyen. Ilmoittautuminen päättyy 11.5.

pe 14.5. klo 10-12: Esteetön luontoretkeily

Luontoretkeily on korona-aikana lisääntynyt entisestään. Vaikka luonto kuuluu kaikille, ei kaikilla kuitenkaan ole samoja mahdollisuuksia lähteä luontoon retkeilemään. Tässä Erätauko-keskustelussa pohditaan luonnossa liikkumista esteettömyyden näkökulmasta. Mitä kaikkea esteetön luontoretkeily pitää sisällään? Minkälaisia kokemuksia siihen liittyy? Tervetuloa jakamaan omat kokemuksesi ja näkemyksesi sekä kuulemaan muiden ajatuksia aiheesta. Ilmoittautuminen päättyy 12.5.