Toukokuun terveiset piirihallitukselta

Kevättä oli ilmassa, kun piirihallitus kokoontui toukokuun hallituksen kokoukseen.

Ennen muita kokousasioita keskustelimme SP:n puheenjohtaja Siiri Somerkeron ja toiminnanjohtaja Kaisa Leikolan kanssa henkilöstöorganisaatiouudistuksesta. Uudistuksen tavoitteena on yhtenäistää eri piireissä tapahtuvaa työskentelyä ja hyödyntää erityisosaamista yli piirirajojen. Uusimaa kuuluu Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Lapin Partiolaisten kanssa samaan palvelualueeseen. Aikataulullisesti uusi henkilöstöorganisaatio on tarkoitus olla valmiina ja käytössä vuoden 2022 alussa.

Valkaman kuulumisissa tarkastelimme seikkailumuotoon siirtyvän Valkama-projektin vaiheita. Aikaisemmin tällä viikolla piirihallitus päätti, että terveysturvallisuuden nimissä leiriä ei voida pitää alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti. Tavoitteena kuitenkin on tarjota lapsille ja nuorille partiokokemusta, vaikka suuria kesäleirejä ei terveysturvallisuusyistä voida järjestää. Tämä on oiva mahdollisuus lähteä kesäseikkailuun oman ryhmän kanssa ja nauttia valmiista ohjelmasta! 

Leirimuotoisen projektin paketointi on myös aloitettu ja syksyllä järjestetään kiitoksena kaatajaiset. Tekijöiden panos ei ole suinkaan mennyt hukkaan, vaikka fyysisesti emme Syndaleniin pääse. Jokainen on oppinut itsestään ja organisaatiossa toimimisesta projektin parissa. Johtamistaitoja on karttunut ja uusia ystävyyssuhteita luotu. On tärkeää, että jokainen tekijä huomioidaan ja pestin päätöspestikeskusteluissa käydään lävitse kuulumiset, onnistumiset, uudet opit ja mitä hyviä käytäntöjä viet tuleviin pesteihisi. 

Kevään aluetapaamiset on pidetty lippukuntien johtokolmikoiden kanssa. Lisäksi partioviikon aikuisrekrykampanja sai hyvää näkyvyyttä etätapahtumien muodossa. Toivottavasti monissa lippukunnissa otetaan koppi uusista partiosta kiinnostuneista aikuisista esimerkiksi nimeämällä oma partiokummi, joka auttaa partiopolun alkuun. Korona on vaikuttanut koulutuksen kursseihin ja sen takia on käynnistetty valtakunnallisia akela-sampo-kursseja. Uudeltamaalta on kaikista eniten osallistujia kursseille, joten suurkiitos aktiivisille lippukunnille, jotka tarttuivat tähän mahdollisuuteen! Koulutetut johtajat ovat avain laadukkaaseen partiotoimintaan ja koulutus antaa tekijöille uusia näkökulmia ja menetelmiä partiotoimintaan.

Vapaaehtoistuen järjestämä mentorointihaku on auki 16.5. asti . Mentorointi on oiva  työkalu itsensä kehittämiseen, niin aktorin kuin mentorinkin näkökulmasta. 

Lisäksi hyväksyimme avustushakemuksia partiokoulutuksiin ja partiomatkoille Lappiin ja Ugandaan. Keskustelimme myös muista ajankohtaisista kuulumisista ja fiiliksiä kuvailtiin ajan hengen mukaisesti erilaislla gif:llä Teamsin chatissa. Odotamme kovasti, että pääsisimme viettämään kesäpäivää ensikertaa lähitapaamisen muodossa. Muistattehan tekin järjestää johtajahuoltoa. Tämän tehtävän voi ottaa vastuulleen myös johtokolmikon ulkopuolinen lippukunnan aktiivi ja mukavia vinkkejä löytää täältä.