Piirihallitus tiedottaa – syyskuu 2019

Piirihallitus kokousti tiistaina 24.9. Kokouksessa riitti runsaasti asiaa, sillä syksy on siinä vaiheessa jossa syyskokouksessa esitettävät asiat on hyväksyttävä.

Kokous aloitettiin iloisissa merkeissä kun hallitus hyväksyi piirin tuoreimmaksi jäseneksi partiolippukunta Hangon Meripartio ry – Hangö Sjöscouter rf:n. Tervetuloa mukaan!

Muita tietämisen arvoisia kuulumisia ovat:

Partion Tulevaisuusseminaarissa 20.-22.9. avattiin keskustelu partion suurtapahtumien tähtikartasta vuosille 2021-2030. Konkreettisena muutoksena jatkossa on tarkoitus rauhoittaa Finnjamboreita edeltävä ja seuraava vuosi lippukuntaleirivuosiksi, jolloin ei järjestetä piiritason leirejä. Näiden vuosien väliin jää kolme vuotta (2024-2026), joiden aikana piirit järjestävät omat leirinsä.

Samana viikonloppuna Partioneuvosto antoi lausuntonsa Peruskirjatyöryhmän ja SP:n hallituksen peruskirjaluonnoksesta. Luonnoksen todettiin täyttävän 2018 Jäsenkokouksen antaman toimeksiannon ja seuraavaksi luonnos lähtee kommenttikierrokselle maailmanjärjestöihin. Huomioitavaa luonnoksessa on uusi partiolupaus, joka on jo herättänyt keskustelua etenkin evankelisluterilaisen kirkon suunnalla. Mikäli lippukuntasi on tehnyt taustayhteisösopimuksen paikallisen seurakunnan kanssa, nyt kannattaa olla yhteydessä seurakunnan toimijoihin ja kertoa millaista toimintaa lippukuntanne tarjoaa kaikista taustoista tuleville lapsille ja nuorille. Lausunnon ja lisätietoa peruskirjauudistuksesta löydät täältä.

Piirileiri Valkaman tekeminen on vauhdissa. Huomionarvoisia päiviä ovat lippukuntien ilmoittautuminen 1.10.-31.11. joka tarvitaan jotta osallistujailmoittautuminen saadaan tehtyä oikein Kuksaan sekä itse osallistujailmoittautuminen 11.12.-4.3. Huomioikaa early bird-hinta 11.12.-12.2.

Samoajien ja vaeltajien aktiivisuus-some-kampanja on käynnissä! Kisaan voi osallistua postaamalla ryhmän toteuttamaa ohjelmaa Instagramiin hashtageilla #unelmienpartio  #uusimaapartio.

Vuodenlopun Samoaja 2Yh-tapahtuma etsii johtajaa. Tapahtumalle löytyy jo innokas tekijätiimi, joka kaipaisi ehkä juuri sinua osoittamaan suuntaa ja katsomaan että kaikki huikeat ideat saadaan loksahtamaan yhteen huikeaksi elämykseksi. Lisätietoja pestistä antaa ohjelmaministeri Alpi.

Päätösasioissa käytiin läpi:

Aikaisempina vuosina piiri on tarjonnut koulutukset automaattisesti toimiville lippukunnanjohtajille ja tänä vuonna Johtokolmikkokoulutus on tarjottu kaikille pestissä toimiville johtokolmikon jäsenille. Tämä ei juuri ole lisännyt kurssin suosiota. Hallitus päätti että jatkossa kursseista ei myönnetä automaattisia maksuvapautuksia. Suosittelemme lippukuntia tutustumaan oman kunnan nuorisotyön kohdeavustuksiin, järjestöihin sekä seurakuntiin joilta kurssimaksujen kattamiseksi voi anoa avustusta. Lisäksi piiri myöntää kahdesti vuodessa avustuksia kouluttautumiseen.

Suomen Partiolaiset on tarjonnut piireille mahdollisuuden keskittää jäsenmaksuvapautusanomusten käsittely Suomen Partiolaisille. Tämä mahdollistaa että anomukset käsitellään valtakunnallisesti yhtenevällä tavalla. Samalla SP kanavoi Partion Ystävät-rahastosta rahaa hyväksyttyjen vapautusten piiriosuuden maksamiseen. Hallitus päätti ulkoistaa anomusten käsittelyn SP:lle.

Seuraavaksi käsiteltiin piirin syyskokouksen esityslista sekä hallituksen ehdotus toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi. Toimintasuunnitelma on päivitetty versio tämän vuoden suunnitelmasta, sillä usean suunnitelman tavoitteen saavuttamiseen on tehdystä työstä huolimatta edelleen matkaa. Talousarviosta käsiteltiin pysyväisorganisaation osuus, ja Piirileiri Valkaman budjetin sisältävä kokonaistalousarvio hyväksytään 10.10. pidettävässä ylimääräisessä hallituksen kokouksessa. Toimintasuunnitelmaesitys sekä talousarvioesitys lähetetään lippukuntiin ja lisätään kotisivuille syyskokouksen kutsun yhteydessä.