Partion ohjelmapainotus 2021 on Katsomus (k)antaa!

Partion ohjelmapainotus 2021 on Katsomus (k)antaa! Teemalla nostetaan pöydälle katsomuskasvatus partiossa ja tuodaan monille epäselvä käsite helposti ja ikätasoisesti pureskeltavaksi. Katsomus-termi kattaa erilaiset elämänkatsomukset, sekä eri uskontokuntiin kuuluvat että kuulumattomat. Vuoden aikana julkaistaan kuukausittain eri ikäkausille sopivia ohjelmaideoita viikkokokouksiin ja retkille.

”Tavoitteena on aidosti positiivinen uskonnonvapaus, jossa omasta katsomuksesta saa iloita, toisten katsomuksista oppia ja yhdessä kasvaa kohti sujuvaa yhteiseloa. Tarjolla on valmiita rastiratoja, kynttiläpolkuja, tarinoita ja muita toimintaideoita,” kertovat Suomen Partiolaisten katsomuskasvatusvastaavat Merja ”Memmu” Pietilä ja Stella Björkholm.
”Katsomus- ja rauhankasvatus kulkevat paljon käsi kädessä. Molempien päämääränä on himppasen parempi maailma ja jokaisen oikeus elää tässä maailmassa turvassa ja rauhassa.  Olemme käyneet ikäkausiohjelmat läpi ja tehneet päivityksiä katsomuskasvatuksen silmälasien läpi.”

”Huono katsomuskasvatus on sitä, että se jätetään kokonaan tekemättä. Tartu siis rohkeasti uudistettuun ohjelmaan, iloitse ja kasva itse rohkeasti mukana!” kaksikko kannustaa.

Tammikuussa tunnistetaan omaa katsomusta

Ohjelmapainotusvuosi startataan pohtimalla omaa katsomusta. Tammikuun valmiit ohjelmaideat ovat valmiina poimittavaksi ryhmäsi käyttöön!