Partiokoulutuksia piirileiri Valkamalla

Oletko sinäkin tulossa piirileiri Valkamalle? Mahtavaa! Tiesitkö, että Valkamalla on mahdollisuus uimisen, uusiin partiokavereihin tutustumisen ja ohjelmasta nauttimisen lisäksi myös kouluttautua?

Leirille osallistuvilla on mahdollisuus käydä luotsikoulutus tai pestijohtajakoulutus verkko-opiskelua ja Valkamalla tapahtuvaa lähiopetusta yhdistelevillä monimuotokursseilla! Kurssien etänä tapahtuva verkko-opiskelu alkaa toukokuussa. Leirillä opetustapaamiset on suunniteltu aikoihin, joina lapset ovat ohjelmalaaksoissa, jotta jokaisella johtajalla on mahdollisuus osallistua! Tulossa on myös Tervetuloa partioon -koulutus partioon tutustujille.

Pestijohtajakoulutuksessa saat tietoa lippukunnassa toimivien aikuisten vapaaehtoisten tukemisesta pestaamisen, koulutuksen ja osaamisen tunnistamisen kautta. Koulutuksessa perehdytään rekrytointiin, opetellaan pestaamaan ja tutustutaan partion koulutusjärjestelmään sekä tehdään lippukunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma, ja verkostoidutaan.
Kurssilla saa perustiedot ja tukea pestijohtajana toimimiseen, mutta koulutusta suositellaan myös lippukunnanjohtajille, ohjelmajohtajille ja ikäkausivastaaville sekä kaikille pestaamista, rekrytointia ja aikuisten ohjaamista pesteissään tekeville.

Pestijohtajakoulutukseen ilmoittautuminen

Luotsikoulutuksesta saat eväitä, tietoja ja taitoja tarpojien, samoajien tai vaeltajien luotsina toimimiseen. Opit ohjaamaan nuoren kasvua ja toimintaa partio-ohjelman mukaan. Tarjolla asiaa majakoista, varustepaketeista ja vaelluskartoista, ja etenkin siitä, kuinka luotsi luovii tehtävässään tukiessaan vartionjohtajia kolmessa vanhimmassa ikäkaudessa. Luotsina et ole ryhmän johtaja, vaan toimit taustalla luotsaamiesi nuorten turvallisena aikuisena tukena.
Monimuotokoulutuksessa voit hankkia pätevyyden myös useamman ikäkauden luotsiksi.

Luotsikoulutukseen ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kursseille päättyy 1.4.2020. Leirille ilmoittaudutaan 4.3. mennessä, jonka jälkeen voi ostaa vielä päivälippuja ja osallistua yhdeksi tai muutamaksi yöksi.