Mannerheim-solkia haetaan nyt

Mannerheim-soljet ovat nuorelle partiolaiselle myönnettäviä aatemerkkejä eli tunnustuksia partioideologian sisäistämisestä ja sen mukaan elämisestä. Solkia myönnetään kerran vuodessa 15.11. mennessä jätettyjen hakemusten perusteella.

Mannerheim-solkia myönnetään Uudellamaalla vuosittain noin 30. II-luokan soljet on tarkoitettu 17-19-vuotiaille ja I-luokan soljet enintään 23-vuotiaille.

”Vuosittain alle puolet piirin lippukunnista ehdottavat Mannerheim-solkia. Ehkä yleisin väärinkäsitys on se, että ajatellaan soljen olevan paljon vaikeammin saatavissa kuin se on. Soljen saadakseen nuoren ei tarvitse olla superpartiolainen, jolla on paljon vaativia pestejä, vaan sillä on merkitystä, miten partioaate näkyy hänen toiminnassaan”, kertoo Iiro Lehtiniemi piirin palautetoimikunnasta, joka myöntää merkit.

”Mannerheim-soljissa ei ole lippukuntakohtaista vuosirajaa, eli sitä voi ehdottaa niin monelle vuodessa, kuin kokee myöntöperusteiden täyttyvän. On hyvä muistaa, että ansioituneita ei tule verrata toisiinsa, vaan ainoastaan myöntöperusteisiin. Vastaavasti on hyvä muistaa myös se, että solkea ei ole pakko ehdottaa joka vuosi, jos sillä kertaa myöntöperusteet täyttäviä ei ole.”

”Kannattaakin rohkeasti ehdottaa solkia ja jos mietityttää, täyttyvätkö myöntöperusteet, niin kannattaa olla jo syys-lokakuussa yhteydessä piirin palautetoimikuntaan,” kannustaa Iiro.

”II-luokan Mannerheim-soljessa tulee olla mukana ulkopuolisen tahon puolto, jonka hankkimiseen kannattaa varata joitakin viikkoja aikaa. Ehdotusta ei kannata jättää siis viimeiseen iltaan!”