Kasvokkain tapahtuvan partiotoiminnan tauko jatkuu kevätkauden loppuun

Kasvokkain tapahtuvan viikkotoiminnan taukoa jatketaan kevätkauden loppuun saakka koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia.

Suomen hallitus päätti 30.3. jatkaa aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13.5.2020 saakka koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti myös partiotoiminnan taukoa viikko- ja ryhmätoiminnassa tulee näin jatkaa.

Suomen Partiolaiset ohjeistaa lippukuntiaan:

  • Kasvokkain tapahtuvaa ryhmä- ja viikkotoimintaa ei toteuteta enää kevään aikana. Käytännössä koloilla tapahtuva viikkotoiminta jatkuu siis syksyllä.
  • Muuta partiotoimintaa voidaan toteuttaa 13.5. jälkeen, jos valtioneuvoston ohjeistus sen silloin mahdollistaa.
  • Myös purjehduksia ja muuta vesillä tapahtuvaa partiotoimintaa sekä veneiden kunnostustalkoita tulee lykätä ainakin 13.5. saakka.
  • Kesän partiotapahtumien toteutuksesta päätetään ja ohjeistetaan huhtikuun loppuun mennessä.

Kuten aiemmin on todettu, myös kaikki partiopiirien ja keskusjärjestön kevään tapahtumat, koulutukset ja kokoukset siirretään, perutaan tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan virtuaalisesti. Isot yli 500 hengen tapahtumat on peruttu kokonaan toukokuun loppuun saakka. Partiotoimistojen fyysinen asiakaspalvelu on kiinni ainakin 13.5 saakka. Muuten asiakaspalvelu jatkuu normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Vinkkejä etäpartioon

Kannustamme lämpimästi lippukuntia keksimään luovia tapoja jatkaa partiotoimintaa tauon aikana virtuaalisesti ja kokeilemaan erilaisia etäpartion muotoja. Olemme koonneet ideoita etäpartiotoimintaan tänne. Muiden lippukuntien ideoita ja vinkkejä voit katsoa myös somesta hastagilla #etäpartio.

Viranomaiset suosittelevat nyt välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiksi. Asetamme terveyden ja turvallisuuden aina etusijalle kaikessa partiotoiminnassa. Etäpartion avulla voi kuitenkin pitää yllä iloista mieltä ja tarjota mukavaa harrastustoimintaa lapsille ja nuorille poikkeusoloista huolimatta.