Huhtikuun terveiset piirihallitukselta

Piirihallitus kokoontui vuoden neljänteen kokoukseensa etäyhteyksin 7. huhtikuuta.

Keskustelimme yhdessä Valkaman leirinjohtajien kanssa leiriprojektin tilanteesta ja kuulimme projektin uusimmat kuulumiset. Ilmoittautuneita leirillä on jo lähes 1100, ja paikkansa Valkamalla voi varmistaa ilmoittautumalla mukaan toukokuun 5. päivään mennessä. Leirin toteutustavasta pyritään tekemään päätöksiä toukokuun alussa yhteistyössä Espoon Partiotuen kanssa, joka järjestää omaa Väiski-leiriään samassa paikassa.  

Kevään lippukuntapäivä ja piirin kevätkokous ovat onnellisesti takana päin. Lippukuntapäivässä oli yli 60 osallistujaa erilaisissa työpajoissa, ja palaute työpajoista oli oikein positiivista.  

Suuntasimme myös jo katseen kohti tulevaa partiovuotta, kun keskustelimme ja päätimme vuoden 2022 toiminnansuunnittelun aikataulusta. Toimintasuunnitelmaluonnos saadaan lippukunnille kommentoitavaksi touko-kesäkuun vaihteessa, ja lopullinen toimintasuunnitelma tullaan hyväksymään piirin syyskokouksessa lokakuussa.

Toiminnanalojen kuulumisista muutamia nostoja:

Vapaaehtoistuen toiminnanala järjestää johtokolmikoiden mentorointiohjelman myös vuonna 2021. Mentorointi on johtokolmikon jäsenelle hyvä tapa kehittää itseään johtajana pohtien ja sparraillen omaa johtamistaan kokeneen mentorin kanssa.

Kevään partioviikko lähestyy ja lippukunnat suunnittelevat aikuisrekrytointitapahtumiaan. Lippukuntien tapahtumien järjestämisen tueksi on valmisteltu Seppo-peli sekä erilaista materiaalia.

Aluetyöhön on saatu pestattua kaksi uutta valmentajavastaavaa, joiden johdolla on aloitettu piirin seitsemän alueen toiminnansuunnittelu. Uusia valmentajia tarvitaan vielä muutamille alueille.