Eurojamboree odottaa kesällä 2020

Kansainväliset partiokokemukset, useimmiten leirit, eroavat aina jonkin verran tavallisesta partiosta meillä Suomessa. Siellä pääsee kokemaan yhteenkuuluvuuden tunteen koko kansainvälisessä partioliikkeessä. Siellä pääsee toimimaan kansainvälisissä ryhmissä ja saa kavereita ympäri maailmaa. Niihin jää suorastaan koukkuun!

Suomen Partiolaiset järjestää joka vuosi leirimatkoja erilaisille leireille. Kesän 2020 Eurojamboree-leirimatkan Suomen joukkueen ilmoittautuminen on käynnistynyt helmikuun alussa ja jatkuu huhtikuun loppuun saakka.

Mikä Eurojamboree on ja kenelle se on tarkoitettu?

Eurojamboree on Euroopan alueen partiolaisille tarkoitettu yhteinen leiri, joka kokoaa yhteen kaikki yli 14-vuotiaat partiolaiset. Tuleva Eurojamboree järjestetään Gdanskissa, Puolassa 27.7.-6.8.2020. Historiassaan tämä Eurojamboree on vasta kolmas, aikaisemmat ovat olleet Alankomaissa ja Iso-Britanniassa.

Eurojamboreella toimitaan ja eletään leirilippukunnissa, joissa on 36 leiriläistä ja neljä leirilippukunnanjohtajaa. Tällä porukalla kuljetaan ohjelmissa ja eletään leirilippukunnan arkea. Kaikki yli 18-vuotiaat ovat leirillä ISTejä, eli palveluleiriläisiä. He ovat niitä, jotka mahdollistavat leirin pyörittämisen erilaisissa tehtävissä ohjemasta huoltoon ja kaikkea siltä väliltä. Mutta ISTeille on luvassa myös omaa ohjelmaa, hauskanpitoa. Luvassa on siis varmasti ikimuistoinen leiri ja kivaa ohjelmaa.

Suomen joukkue järjestää myös oman oheismatkan matkalla Eurojamboreelle – siitä lisätietoa myöhemmin!

Kiinnostuitko?

Lue lisää joukkueen nettivuilta: www.partio.fi/nyt/ej2020. Siellä on lisätietoa muun muassa leirialueesta ja leirin ohjelmasta. Jos sinua kiinnostaa tulla mahdollistamaan matka suomalaisille partiolaisille, niin katso myös Suomen joukkueen avoimet pestit!