Ensi kesän Valkama on Seikkailu-Valkama!

Valkama2020+1 toteutuu seikkailu-muotoisena. Valkamaa ei siis päästä järjestämään tavallisen partioleirin tapaan Hangossa 2021 kesän epävarman tilanteen takia. 

Tilanne on harmillinen leiriä suuresti odottaneille osallistujille ja leirin eteen hienoja suunnitelmia tehneille vapaaehtoisille. Haluamme kuitenkin ensisijaisesti varmistaa ihmisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin eikä näitä voitaisi varmasti taata, jos tapahtuma tänä kesänä järjestettäisiin tavallisena leirinä Hangossa. Leiri vaatii isoja sopimuksia emmekä voi siirtää päätöstä leirin pitämisestä enää myöhäisemmäksi. Niin kuin aiemmin on luvattu, tulee Valkama kuitenkin tänä kesänä – toisenlaisessa muodossa!  

Seikkailu-Valkama, joka järjestetään 9.-13.7. on tapahtuma, jossa leiriohjelmaa toteutetaan ympäri Uudenmaan Partiopiirin aluetta. Seikkailu sisältää siis esimerkiksi  Amazing Race -sarjasta, PopUP-Ravintolapäivästä ja Hiipivä Haamu -kisasta tuttuja elementtejä.

Osallistujat päättävät tapahtuman keston sisällä itse milloin seikkailevat, millä ryhmällä, mitä rasteja kiertävät ja kuinka monta päivää seikkailevat. Tarkoitus on, että rasteja pääsee kiertämään joukkoliikenteellä kulkien, mutta rasteja on myös siellä, missä bussivuoroja on vähemmän. Seikkailla siis voi hyödyntäen julkisia kulkuvälineitä tai kulkea polkupyörillä, autolla, potkulaudalla, kävellen – sinä päätät! Valkamalle 5.5. mennessä ilmoittautuneet pääsevät seikkailemaan palvelumaksun (25€) hinnalla: Innostathan siis myös kaverisi pikimmiten mukaan seikkailuun! 

Tapahtuma on Valkamalle ilmoittautuneille, joten vielä kannattaa ilmoittautua mukaan! Osallistujalla on myös oikeus perua 5.5. asti osallistumisensa omatoimisesti Kuksassa. Lue peruutusehdoista poikkeustapaukset. Jatkoilmoittautumisesta tiedotetaan Valkaman nettisivuilla ja somessa, kun tiedot sen osalta tarkentuvat.

Leirimerkit jaetaan tapahtuman aikana. Merkin saavat kaikki ilmoittautuneet osallistujat. 

Vaikutukset osallistujaan

  • Seikkailu-Valkama sisältyy palvelumaksun hintaan, tämän myötä jokaisen leirille ilmoittautuneen tulee maksaa palvelumaksulasku, jonka maksamiseen osallistuja on sitoutunut leirille ilmoittautuessaan.
  • Lisätietoa kesän Valkama-ohjelmasta lähetetään toukokuun loppuun mennessä.
  • Leiritoimituksella leirituotteita tilanneille viestitään erikseen leirituotteiden toimituksesta samaan sähköpostiin, johon olet saanut tilausvahvistuksen. 

Kesän 2021 isoja leirejä on valmisteltu yhteistyössä Espoon Partiotuen ja Uudenmaan Partiopiirin kanssa. Tällainen yhteistyö toteutettiin ensimmäistä kertaa ja vaikka lopulta leirejä ei päästä järjestämään, on alueellisesta yhteistyöstä saatu jo nyt hyviä kokemuksia! Leirien järjestämisestä on keskusteltu yhdessä ja yhteistyön päättymiseen on päädytty yhteisymmärryksessä. Molemmat tahot ovat tehneet itsenäisen päätöksen leirien osalta. Yhteistyö on ollut mielekästä ja sen toivotaan jatkuvan tulevaisuudessakin.

Jos mikään asiaan liittyen mietityttää, lisätietoa asiasta voi tiedustella Valkaman projektikoordinaattorilta sähköpostitse valkama@partio.fi