Uusmaalaisilla oli ”pari muuttujaa” Lapissa Elämys2017-kisoissa

9.10.2017,

Yhteensä kymmenen uusmaalaista joukkuetta sai sijoituksen partiotaitojen syys-SM-kisoissa Äkäslompolossa Lapissa 7.-8.10.2017. Piirien välisessä kilpailussa Uusimaa sijoittui kuudenneksi. Elämys2017 tarjosi lähes 400:lle kisailijalle nimensä mukaisesti elämyksiä: upeita maisemia, raikasta luontoa ja itsensä ylittämistä. Mukana menossa olivat mm. Pehmeät Persikat Klapasista ja Käpykolarissa Mäntsälän Metsäkävyistä. Lue osallistujien kisakommentit! 

Pehmeät Persikat Klapasista kisasi naisten ruskeassa sarjassa. Kisavartioon kuuluivat Suvi Lantta, Ninni Mikkonen ja Noora Salonen. Naisten kisamatka alkoi perjantaina 6.10. aamuvarhain. Junamatkalla Kolariin ehti tehdä etätöitä ja Kolarissa vartio nautti Lapin syksyisestä tunnelmasta ja kertasi viimeiset tärpit kisaan. Lauantaina vartio siirtyi bussikuljetuksella kisapaikalle Äkäslompoloon.

”Rasteilla tehtiin mm. puukko, risku ja poronkäristystä nuotiolla sekä lisäksi oli joen ylitys vaijeriliu’ulla, poron korvamerkkien tunnistamista, värikuula-aseella pahvieläimien metsästystä, lappiin liittyviä tai pohjoisesta kotoisin olevien esittäjien kappaleiden tunnistamista. Äkäshotellissa etsittiin kadonneita tavaroita ja Jounin kauppakin tuli tutuksi. Kisojen teema liittyi lapin matkailuun ja järjestäjät olivatkin saaneet paljon yhteistyökumppaneita, jotka näkyivät kisoissa”, kertoo Pehmeiden Persikoiden Suvi Lantta.

Pehmeät Persikat olivat tyytyväisiä 13. sijaan. ”Kisat meni hyvin ja kivaa oli, vaikka melkein koko viikonlopun satoi.”

”Nähtiin poroja ja maisemat oli upeat, vielä oli vähän ruskaakin jäljellä. Ihmiset ja tunnelma ja oli leppoista, mukavat ja rennot kisat, tehtävissä oli vaihtelevasti haasteita ja onnistumisia koettiin yksilöinä ja vartiona. Sitä me kisoista haetaankin, rajojen koettelua, haasteita, oppimista, ilo ja onnistumisia ja parasta on, kun ne saa kokea ystävien kanssa. Meidän vartion mielestä tämä oli kokemisen arvoinen Elämys, josta jäi hyvät muistot”, Suvi kertoo.

Pehmeät Persikat suosittelee kisoihin osallistumista, koska kisat ovat hienoja kokemuksia viikkokokouksien ja leirien lisäksi.

Artikkelikuva ja Pehmeiden Persikoiden kuvat: Ninni Mikkonen

 

Käpykolarissa hölkkäsi maaliin hymyt kasvoilla

Harmaan sarjan Käpykolarissa-vartiossa kisasivat Johanna Joensuu, Piritta Järvelä ja Tommi Loukia Mäntsälän Metsäkävyistä. ”Kisa meni odotusten mukaan, tavoite eli maaliin pääsy toteutui! Reitti oli todella hyvin laadittu. Maisemat ja maastot olivat vaihtelevia, ja Lapin luontoa nähtiin joka lähtöön suosta rakkakivikkoon”, kertoo Johanna Joensuu.

Käpykolarissa-vartio ja Napapiirien Sankarien kuuluisa auto. Kuva: Tommi Loukia

”Tehtävät olivat kivoja ja oivaltavia, joukossa todellisia helmiä! Päällimmäiseksi muistoksi jäi silti monella rastilla harmillisesti toistunut pitkä jonotus. Jonossa tutustui mukavasti muihin vartioihin, mutta yörastille päästiin vasta aamukolmelta. Kiinnostavilta vaikuttaneet yön kätevyystehtävät jäivät siis meiltä ja monelta muulta tekemättä”, harmittelee Piritta Seppälä.

”Rastihenkilöt jaksoivat onneksi olla iloisia ja kannustavia aamutunneille saakka, ja tunnelma pysyi korkealla. Kolarissa maaliin hölkkäsikin pelkästään hymyileviä vartioita!”

Kuvassa Piritta Järvelä (MäMe). Kuva Aapo Rainio/Elämys2017

Tulokset, Partiotaitojen syys-SM-kilpailut 7.-8.10.2017, Äkäslompolo

SININEN SARJA
1. Naalit, Helsingin Metsänkävijät, PäPa
2. Napaketut, Kyynärön Kiertäjät, Häme
3. Punajalkaviklot, Pirkkalan Pirkot, Häme

13. Hiiret, Rajamäen Metsänkävijät, Uusimaa

PUNAINEN SARJA
1. Sakari, Pohjan Veikot, PP
2. Marian Ritarit, Koroisten Ritarit, L-SP
3. Sateenkaarikanit, Viherlaakson Peurat, PäPa

12. PuddiPuddit, Siuntion Koskikarat, Uusimaa
13. Kivi, Tuuspartio, Uusimaa
19. Teräskamut, Eräkamut, Uusimaa

RUSKEA SARJA
1. Kotka, Tampereen Lokit, Häme
2. Peto, Limingan Niittykärpät, PP
3. Konna, Keurusseudun Partiolaiset, Häme

7. H44, Kiehiset, Uusimaa
13. Pehmeät Persikat, Klapaset, Uusimaa

HARMAA SARJA
1. Team-K, Turun Metsänkävijät, L-SP
2. Naali, Kajaanin Korvenpojat, J-SP
3. Toulouse, Kilon Kipinät, PäPa

15. Kotkat, Rajamäen Metsänkävijät, Uusimaa
23. FC Heppatytöt, Klapaset, Uusimaa
30. Käpykolarissa, Mäntsälän Metsäkävyt, Uusimaa
34. Hokipartio, Jokipartio, Uusimaa

Piirisarjan voitti tällä kertaa Lounais-Suomen Partiopiiri.

Aikuiset, Partiotaitokisat, Uutiset , , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi