Uudenmaan Partiopiirin 100 uutta tapaa -hanke madaltaa harrastamisen kynnystä yhdessä lippukuntien kanssa

19.12.2017,

Partiolaiset menevät huivit kaulassa metsään, sytyttävät nuotion ja nukkuvat teltassa. Partiolaiset asuvat maaseudulla, tekevät solmuja ja vaeltavat koko vapaa-aikansa metsässä. He ovat urheilullisia ja metsää rakastavia lapsia. Muunlaisia tapoja harrastaa partiota ei ole. Niinkö?

Monilla partiota tuntemattomilla on hyvin suppeita käsityksiä partiotoiminnasta. Viimeistään nyt meidän on ravisteltava näitä pölyttyneitä, yksipuolisia näkemyksiä ja avattava silmämme tällaisten kuvitteellisten rajojen yli. Jokainen on tervetullut partioon, oli hänen äidinkielensä, ikänsä, taloudellinen tilanteensa tai mahdollinen erityistuen tarpeensa mikä tahansa. 100 uutta tapaa on valtakunnallinen projekti, jonka tavoitteena on madaltaa partion harrastamisen kynnystä. Kynnystä madalletaan tekemällä partiotoimintaa tutuksi ja helpommin lähestyttäväksi erilaisista taustoista tuleville ihmisille, sekä kehittämällä uudenlaisia tapoja tehdä partiota.

Uudenmaan Partiopiirissä hankkeesta vastaa piiritoimistolla työskentelevä hankekoordinaattori Mira Vuojolainen. Uudellamaalla hanke kestää kesään 2018 saakka ja koostuu kolmesta osiosta. Ensimmäinen osio keskittyy koulujen kanssa tehtävään yhteistyöhön iltapäivätoiminnan muodossa. Toisen osion pääosassa ovat nuoret ja heidän mielenkiinnonkohteensa. Hankkeen kolmas osio keskittyy lippukuntien itse suunnittelemien hankkeiden tukemiseen.

Osa uusmaalaisista lippukunnista on jo toteuttanut oman hankkeensa suunnitelmiensa mukaisesti. Esimerkiksi Virkkalan Tulentekijät perustivat uuden sudenpentuikäisten erityislasten sisulauman ja Kirkkonummen Metsänkävijät järjestivät erilaisille perheille suunnatun retkipäivän. Miten teidän lippukuntanne voisi helpottaa partion harrastamisen aloittamista? Näistä ja monista muista partion tekemisen tavoista voi lukea lisää 100 uutta tapaa- nettisivuilta.

Jos sinua tai ystävääsi kiinnostaa olla mukana hankkeen toteuttamisessa, älä epäröi ottaa Miraan yhteyttä! Innokkaiden luottisten haku alkaa virallisemmin tammikuussa.

 

Lisätietoja:

Hankekoordinaattori Mira Vuojolainen (050 446 0057, mira.vuojolainen@partio.fi, Facebookissa Mira Hankekoordinaattori)

 

kuva: Juha Nurmi

Aikuiset, Avoimet pestit, Lippukuntakuulumisia, Uutiset , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi