Uuden lippukunnan ensimmäinen, oma pj-valtakirja

4.12.2015,

Röykän Metsänkävijät perustettiin vuosi sitten ja lippukunnan ensimmäinen oma pj-valtakirja on nyt haettu. Millaiset ovat uuden aikuisen tunnelmat partiojohtajan peruskoulutuksesta ja partiosta ylipäänsä?

Mari Lampi osallistui pj-koulutukseen syksyllä 2015. Mari oli lapsena viitisen vuotta partiossa ja palasi mukaan vuoden 2014 Suurjuhlaan. Tapahtumassa partiokipinä syttyi uudestaan ja oman lippukunnan perustamisen myötä partiosta tuli osa Marin elämää.

MariLampi

Mari Lampi kuvassa keskellä. Kuva Röykän Metsänkävijöiden Facebook-sivulta.

– Partiojohtajakoulutus oli hieno kokemus. Ryhmämme oli iso ja siinä oli mukana paljon nuoria, mikä oli ehdottoman hyvä juttu. Paljon oli asiaa ja ryhmätöitä, joiden kautta tutustui toisiin kurssilaisiin ja lippukuntien erilaisiin käytäntöihin. Parasta antia kurssilla oli hyvä yhteishenki, keskustelut, huumori ja innostavat kouluttajat, Mari muistelee.

Monelle aikuiselle voi tuntua vaikealta olla viikonloppu tai kaksi poissa perheen luota ja koulutukset jäävät helposti käymättä. On kuitenkin ehdottoman tärkeää hyödyntää partion koulutukset. – Kurssilla opin paljon asiaa partiosta; muun muassa partio-ohjelma, lippukunnan toiminta, johtaminen, ryhmässä toimiminen ja tapahtuman johtaminen tulivat tutuksi, Mari kertoo.  – Johtamisharjoituksen kautta omaa johtamista tuli testattua; mikä meni hyvin ja missä on vielä opittavaa. Kurssin ”seniorina” oli hienoa todeta, että partio kasvattaa nuorista oma-aloitteisia, vastuuntuntoisia aikuisia, jotka osaavat toimia ryhmässä.

Tällä hetkellä Mari toimii Röykän Metsänkävijöiden sudenpentulauman, Korven Kettujen, toisena akelana ja vuodenvaihteessa hänestä tulee myös apulaislippukunnanjohtaja. – Seuraava koulutus, jonne suunnittelen meneväni, on lippukunnanjohtamiskurssi. Erätaito- ja muonituskurssit kiinnostavat myös.

Ilmoittautuminen kevään koulutuksiin on käynnissä, esim. partiojohtaja-peruskoulutuksen ja erätaitojatkokoulutuksen viimeinen ilmoittautumispäivä on jo 31.12.2015. Koulutukset ja tapahtumat löytyvät Palveluesitteestä ja piirin tapahtumakalenterista. Muistathan, että lippukunnanjohtajien partion koulutusjärjestelmän mukainen koulutus on ilmaista ja uusien lippukuntien ensimmäisen vuoden koulutukset tarjoaa piiri. Koulutuksista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti!

Aikuiset, Koulutus, Lippukuntakuulumisia, Uutiset , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi