Tuusulaan oma sisupartioryhmä

17.9.2014,

Partioharrastusta esiteltiin viime keväänä Keski-Uudenmaan vammaismessuilla. Siitä se ajatus sitten lähti. Kuva: Petra Valkonen

 

Lahelan Palokärjet -partiolippukunnassa käynnistellään parhaillaan omaa ryhmää sisupartiolaisille – siis erityistukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Mukana on jo liuta avustajia, mutta mukaan mahtuu edelleen. Ryhmä on vuosien tauon jälkeen Uudenmaan ensimmäinen sisuryhmä.

”Toivon, että löydämme paljon innokkaita avustajia ja sisuryhmä pääsisi alkamaan. Emme halua, että kehitysvamma tai jokin pitkäaikainen sairaus olisi este partion harrastamiselle. Partio on avointa kaikille!” Lahelan Palokärkien lippukunnanjohtaja Marika Orava kertoo.

Toimintaa suunnitellaan tarkemmin vielä syyskuun aikana. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan, niin otathan yhteyttä piiritoimistolle! Sisujohtajille (ja avustajille) on tarjolla tukea Tampereen sisujohtajapäivillä 18.-19.10.2014.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Haluaisitko omaan lippukuntaasi sisupartiota?

Jos olet kiinnostunut oman sisuryhmän perustamisesta, niin ota rohkeasti yhteyttä. Ryhmän alkutaipaleelle saa vahvan tuen piiritoimistolta ja piirin sisuryhmältä. Lahelan esimerkki on opettanut ainakin sen, että kysyntää on ja avustajia toimintaan löytyy. Sama voi tapahtua myös teillä!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi, p. 050 446 0056

Mikä sisupartio?
Sisupartiolaisia ovat partiolaiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea esimerkiksi vamman tai pitkäaikaissairauden takia. Partion ikäkausiohjelmia sovelletaan sisupartiolaisten tarpeiden, toiveiden ja kykyjen mukaan. Sisupartioryhmissä on enemmän ohjaajia kuin muissa ryhmissä. Tällä tavoin sisupartiolaiset voivat osallistua yhdenvertaisesti retkille, leireille, partiotaitokilpailuihin ja tapahtumiin.

Lue lisää sisupartiotoiminnasta Suomen Partiolaisten sivuilta.

 

Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi