Tule mukaan!

Tule mukaan – partio on kaikille avoin harrastus!

 

Partio on elämää, seikkailua ja maailmanlaajuista vapaaehtoistoimintaa. Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partio on kaikille avoin harrastus kieleen, uskontoon ja taustaan katsomatta. Joka viides suomalainen on tai on joskus ollut partiossa.

 


 

Miten mukaan?

Partiotoimintaa lapsille, nuorille sekä aikuisille tarjoavat partion paikallisyhdistykset eli lippukunnat.

Voit etsiä lähimmän ja sinulle sopivimman yhdistyksen Lippukuntahausta ja tehdä heti jäsenhakemuksen tai ottaa lippukuntaan yhteyttä.

Yleensä lippukunnat pystyvät ottamaan paljon uusia jäseniä koulujen alkaessa, mutta toimintaan pääsee mukaan myös muulloin. Toisinaan lippukuntiin on lapsia jopa jonossa: silloin mukaan pääsemistä yleensä nopeuttaa, jos aikuinen tarjoutuu olemaan apuna lippukunnan arjessa ja lähtee itsekin mukaan partiotoimintaan. Partio on yhtä antoisa harrastus aikuiselle!

 


 

Mitä partiossa tehdään?

Partiossa toimitaan iän perusteella muodostetuissa ryhmissä. Alle 12-vuotiaat toimivat aikuisten johtamissa ryhmissä, nuorilla partio-ohjelma on yhä mukana mutta he ottavat samalla askeleittain enemmän vastuuta itsestään ja muista, ja aikuiset mahdollistavat ja johtavat partiotoimintaa.

Lue lisää partio-ohjelmasta.

 


 

Linkit