Toimittaja-merkin suorittajat vierailivat Partioasemalla

22.11.2017,

Partioasemalle tuli eloa tiistaina 21.11.2017, kun Soturipossut-sudenpentulauma tuli vierailulle osana Toimittaja-jäljen suorittamista. Pornaisten Solmun Soturipossut olivat tehneet Halloween-aiheisen uutisen kuvituksineen sekä pari haastattelua julkaistavaksi piirin nettisivuilla. Samalla sudenpennut tutustuivat järjestökoordinaattori Jaana Hopeakosken työhön sekä Partioasemaan

Paikalla yhdeksän lapsen laumasta olivat Greta Karjalainen, Jessica Partanen, Karl Teesalu ja Noora Leppänen sekä akelat Eliisa Leppänen, Emilia Haansuu ja Aki Partanen. Partioasemaan tutustuttiin valokuvasuunnistusradan avulla. Kellari oli jännittävin paikka!
”Voisin itsekin olla täällä isona töissä!, hihkaisi Greta.

Pornaisten solmun sudenpentujen toimittajatehtävä 7.11.2017:

Halloween-artikkeli

Halloween pohjautuu kelttiläisten kuultuuriin. Syksyllä yliluonnollisen maailman rajat katosivat luonnon kuihtuessa ja kuollessa. Suomessa vastaava juhla oli pyhäinpäivä. Meksikossa Halloweenin vastine on kuolleiden päivä. Kurpitsalyhdystä on aikojen saatossa muodostunut tärkein Halloween-tunnus. Suosituin vieton ajankohta on lokakuun viimeinen viikonloppu.

Illanvietto: 
Lippukunnassamme vietettiin Halloweenia 24.10.2017. Sitten kävimme pelottavilla rasteilla. Siellä oli ällölaatikoita ja omenan poimimista sekä nuotiolla sadun kertomista. Sitten oli maalaamista ja pussin etsimistä pimeästä. Me etsimme avaimen, että pääsimme etsimään käden. Lopuksi söimme pelottavia karkkeja.

Juhlasta vastanneiden tarpojien haastattelu:

Mikä oli Halloween-juhlien keksimisessä parasta? – Rastien keksiminen.
Mikä oli mielestänne pelottavin rasti? – Omena katilassa.
Tuliko teille hyvä mieli rastiradasta? – Tuli.
Oliko rastien keksiminen kivaa? – Joo!

Lippukunnanjohtaja Joija Tikkasen haastattelu:

Miten ja milloin lippukunta on perustettu? – En valitettavasti nyt muista (v. 1990)
Pidätkö Halloweenista? – Kyllä.
Pidätkö meidän lippukunnan kolopaikasta? – Joo.
Pidätkö tästä haastattelusta? – Totta kai!

Lippukuntakuulumisia, Sudenpennut, Uutiset , , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi