Seikkailijat

10–12-vuotiaden seikkailijajoukkueet opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Seikkailijoiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä ja partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija taivaltaa tutkimusmatkailijan lailla: niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin tulevat tutuiksi. Seikkailijajoukkueen johtajaa sanotaan sammoksi.

Piiri järjestää seikkailijoille muutaman vuoden välein yhteisiä ohjelmatapahtumia. Lisäksi lippukunnat ja alueet voivat pyytää piiristä vuosittain valmiin aineistopaketin, jonka avulla voi järjestää seikkailija- ja sudenpentukisat. Sammoille piiri järjestää koulutusta sekä johtajatapaamisia. Piirin tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Lippukunnan seikkailijatoimintaan saa tukea piirin ohjelmaohjaajalta. Seikkailijaikäkauden ohjelmaohjaaja on etsinnässä. Kysymyksiä voi esittää ohjelmaministeri Matti Sippolalle: matti.sippola@uusimaa.partio.fi, 0504311425

Facebookissa toimii ryhmä Uudenmaan Partiopiirin akelat ja sammot, joka on kätevä kanava mm. ideoiden vaihtamiseen.

Lisätietoa ja valmista ohjelmamateriaalia:

Onko tiedossasi hyviä seikkailijaohjelman materiaaleja, jotka pitäisi jakaa muillekin? Voit lähettää materiaalin tai linkkivinkin osoitteeseen uusimaa@partio.fi.

Kuva: Joel Forsman

Aiheeseen liittyvää