Sidosryhmäyhteistyöstä voimaa omaan tekemiseen

10.1.2018,

Partio perustuu yhdessä tekemiselle, yhteistyölle. Yhteistyön tekeminen on partiolaisille itsestäänselvyys, mutta kuinka moni lippukunnista tekee yhteistyötä muiden kuin toisten lippukuntien kanssa?

Sidosryhmäyhteistyöllä tarkoitetaan nimensä mukaisesti erilaisten sidosryhmien kanssa tehtävää yhteistyötä. Sidosryhmillä sen sijaan tarkoitetaan lippukunnan ympäristössä toimivia tai muuten partiotoiminnan kannalta tärkeitä henkilöitä, järjestöjä ja muita tahoja. Esimerkiksi sudenpennun äidin puutavaraliike, ryhmänjohtajan isän taloyhdistys tai aktiivisesta partioharrastuksesta vetäytyneen suunnistusryhmä voisi olla potentiaalinen yhteistyökumppani. Meillä kaikilla on tuttuja ja verkostoja,  jotka voivat olla kiinnostuneita yhteistyöstä.

Onnistunut yhteistyö voi tarkoittaa kumppanuutta yksittäisessä tapahtumassa tai pidemmällä, jopa vuosien mittaisella aikavälillä. Yleensä pienemmästä yhteistyömuodosta on kuitenkin helpompaa lähteä liikkeelle. Yhteistyön tekeminen muun muassa parantaa lippukunnan tunnettavuutta sen omalla toiminta-alueella ja tuo partioharrastuksen yhä useampien tietoisuuteen. Tällä tavalla madalletaan partioon tutustumista ja toimintaan mukaan lähtemistä. Niin kuin yhteistyön tekeminen muutenkin, on myös sidosryhmäyhteistyö vastavuoroista. Mitä yhteistyökumppani voi tarjota teille, mitä te voitte tarjota heille? Miksi juuri teidän kannattaa tehdä yhteistyötä? Yhteistyön tekeminen kannattaa lähes poikkeuksetta. Kun yhteistyön tekeminen on molemmille osapuolille antoisaa ja partion arvojen mukaista, on se myös perusteltua. Jos yhteistyökumppaneiden etsiminen ja kysyminen tuntuu hankalalta, saa piiritoimistolta siihen aina apua. Myös alla olevaa sähköpostipohjaa voi käyttää yhteistyökumppaneiden etsimisen tukena.

 

Kirjoita mahdolliselle yhteistyökumppanille lähtevään sähköpostiin ainakin nämä asiat:

Ketä olette?

Olen Paula Partiolainen ja edustan tällä alueella toimivaa Kikattavien koirien lippukuntaa. Lippukuntamme on iloinen ja aktiivinen 100 jäsenen lippukunta, joka järjestää vähintään neljä tapahtumaa vuosittain.

Minkälaista tapahtumaa/projektia/retkeä/jotain muuta olette järjestämässä?

Suunnittelemme Uusimaa-viikon avointa laavuretkeä perjantaille 11.5.2018. Retki on suunnattu erityisesti partiosta kiinnostuneille ihmisille, jotka eivät ole vielä minkään lippukunnan jäseniä. Retken aikana kävelemme kolmen kilometrin matkan Jampuran laavulle, missä paistamme makkaraa sekä vaahtokarkkeja ja juomme lämmintä mehua. Markkinoimme tapahtumaa julisteilla, nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Kikattavan koiran markkinointikanavien lisäksi tapahtumaa markkinoidaan Uudenmaan Partiopiirin ja Uusimaa-viikon kanavilla. Tapahtuman mainos on tämän sähköpostin liitteenä.

Konkreettinen ehdotus mahdollisesta yhteistyömuodosta yllä olevaan liittyen. Mitä te saatte, mitä he saavat?

Tällä hetkellä etsimme yhteistyökumppaneita tapahtumaamme. Olisitteko te kiinnostuneita mahdollisesta yhteistyöstä? Olisimme kiitollisia esimerkiksi makkaroiden, vaahtokarkkien tai mehun tarjoamisesta. Olemme kuitenkin avoimia monenlaiselle yhteistyölle. Mikä sopisi teille parhaiten? Vastavuoroisesti me toivotamme teidät retkelle mukaan ja kiitämme teitä julkisesti sosiaalisessa mediassa kuvan kanssa. Tämän lisäksi lisäämme teidän logonne lippukuntamme nettisivuille.  

Toive tapaamisesta tai muusta yhteydenotosta

Tulen mielelläni keskustelemaan mahdollisesta yhteistyöstä kanssanne. Mikä ajankohta teille kävisi?

Omat yhteystiedot

Ystävällisin terveisin,

Paula Partiolainen, paula.partiolainen@kikattavatkoirat.fi, 050-123 4567

www.kikattavatkoirat.fi

 

Haluaisiko teidän lippukuntanne olla Kikattavien Koirien tavoin mukana Uusimaa-viikon avointen tapahtumien järjestämisessä? Entä kiinnostaisiko teitä uudenlaisten partion harrastamisen tapojen kehittäminen? 100 uutta tapaa- hankkeen koordinaattorilta Miralta saa lisätietoja kumpaankin aiheeseen liittyen. Hankkeessa etsitään juuri nyt yhteistyökumppaneita, niin lippukunnista kuin muistakin yhteyksistä. Tule kuulemaan lisää hankkeen startti-iltaan.

 

Lisätietoja:

Hankekoordinaattori Mira Vuojolainen (050 344 6254, mira.vuojolainen@partio.fi, Facebookissa Mira Hankekoordinaattori)  

 

Kuva: Juha Nurmi

Jutun lähteenä on käytetty Suomen Partiolaisten “Lippukunnat ja sidosryhmäyhteistyö”- esitettä: http://www.hp.partio.fi/sites/default/files/attachment/lippukunnat_ja_sidosryhmayhteistyo.pdf

Uutiset , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi