Sherwoodiin? Syyskisoissa on kapinallisuutta ja rokkenrollia Keravan tyyliin

9.6.2017,

Piirin syyskisat Sherwood 2017 järjestetään 9.-10.9. Keravalla. ”Joku kisojen suunnitteluporukasta ehdotti Keravan lempinimeksi 70-luvulla vakiintunutta Sherwoodia ja nimen myötä syntyi teemakin, hiukan kapinnallisuuta ja rokkenrollia. Toki teemana on myös Suomen satavuotisjuhla ja keravalaisuus itsessään”, kertoo kisanjohtaja Hanna Koskikallio.

Keravan Korvenpojat järjestävät kisan apunaan muut keravalaiset partiolippukunnat. ”Toivottavasti kisaajat saavat hyviä muistoja ja vähän Kerava-tietoutta. Tavoitteena on myös, että tehtäviä tekemällä joukkueet oppisivat jotakin uutta, pelkän olemassaolevien taitojen testaamisen sijaan. Tästä syystä tehtäviin liittyviä vinkkejä on tarkoitus laittaa nettisivuille ennen kisaa”, Hanna valottaa.

Sininen ja punainen sarja on tarkoitettu neljälle 14-18 -vuotiaalle. Tyttövartiot kilpailevat sinisessä, poika- ja sekavartiot punaisessa sarjassa. Ruskean ja harmaan sarjan vartioissa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Naiset kilpailevat ruskeassa ja mies- ja sekajoukkueet harmaassa sarjassa.

”Suomi 100 -vuonna on myös Keravan Korvenpoikien 80-vuotisjuhlavuosi, joten näitä voi pitää lippukunnan juhlakisoina”, rastipäälliköksi kisoihin lupautunut Iiro Lehtiniemi kertoo. ”Kilpailijoiden ruokailu maalissa toteutetaan hyvin keravalaisella tavalla mutten voi paljastaa enempää. Vain osallistumalla pääset mukaan tähän spektaakkeliin!”

Mikä on kisanjohtajan mieleenpainuvin kisamuisto?

”Hirvivaara 2014-kisoista jäänyt hyvä fiilis (jo ennen kuin tiesimme voittaneemme ruskean sarjan). Lauloimme koko automatkan kisapaikalle Mäntsälä mielessäin-biisiä ja sama levottoman hyvä meno jatkui koko kisojen ajan. Alkuperäinen Marsu, marsumarsu ja marsumarsumarsu -vartio loisti osaamisellaan, (kuvassa vasemmalta) Jade EAssa ja ilmaisutaidossa, Rosa kätevyydessä, ilmaisutaidossa ja nopeustehtävissä ja mie ruuanlaitossa ja kätevyydessä. Erityisen ylpeä, olen yörastilla askartelemastani pehmohirvestä, joka sai nimen Tadaa, sillä sen väärin kiinnitetyt kädet heiluvat suorina sivuilla kuin hehkuttaen juuri tullutta yllätystä tauotta”, Hanna summaa. ”Huikeeta tsemppiä kaikille kisaamaan tuleville!”

Lisätietoja ja ilmoittautuminen (1.9. mennessä) täällä. Facebook-tapahtuma Sherwood 2017 -piirin syyskisat. Lisätietoa partiotaitokilpailuista löytyy täältä.

Sherwood-nimen taustaa

Keravan lempinimi ei niinkään viittaa alunperin Robin Hoodiin taikka Sherwoodin metsiin, vaan 70-luvun rock’n’roll buumiin ja sen tuomaan hiukan kapinalliseen, omalaatuiseen tunnelmaan. ”Keravan kaupungin saama lempinimi Sherwood pohjaa vahvasti 70-luvun loppupuolelle ja silloin koko maan valloittaneeseen 50’s rock’n’roll buumiin. Tuon muotivillityksen isoimpana nimenä oli keravalainen Teddy & Tigers -bändi. Tuo buumi jätti huikeiden musiikkitallenteiden lisäksi jälkeensä myös vahvan 50’s rokkari alakultturiin, jonka keravalaiset heimojäsenet vannovat yhä vahvaan Sherwoodin henkeen.” Lähde Keravan Urheilijat ry.

 

Keravalta Ylläkselle SM-kisoihin

Elämys on vuoden 2017 partiotaitojen syys-SM-kilpailu 7.-8. lokakuuta Ylläksen maisemissa. Kilpailussa on sarjat yli 14-vuotiaille samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Kilpailuun ei järjestetä tilausajoa, vaan kilpailijat matkustavat junalla Kolariin. Kilpailukeskus ja majoitus järjestetään Kolarin koululla, josta järjestäjien puolesta on kuljetus kisamaastoon Äkäslompoloon. Piiri maksaa piirin edustusvartioiden eli piirin kisojen voittajavartioiden junamatkat ja kisa-osallistumisen. Toivottavasti uusmaalaiset innostuisivat lähtemään Elämykseen usean vartion voimin. Kilpailun järjestää Lapin Partiolaiset ry.

Lisätietoa Elämys2017-kisoista löytyy osoitteesta www.elamys2017.fi sekä Facebookista ja Instagramista @elamys2017.

Kuvat: Hanna Koskikallion kotialbumi

Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Luokittelematon, Ohjelmatapahtumat, Samoajat, Uutiset, Vaeltajat , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi