Säihkeellä pääsee mm. leirihotelliin ja vesipuistoon

13.7.2017,

2600 partiolaista kokoontui keskiviikkona Hangon Syndaleniin, kun Uudenmaan Partiopiirin toimintahistorian suurin piirileiri Säihke 2017 pyörähti käyntiin. Mukana on myös partioon tutustujia ja kansainvälisiä osallistujia. Edessä on viikko hauskaa tekemistä kuudessa eri ohjelmapuistossa. Keskiviikkona vietettiin Säihkeen avajaisia meren päälle rakennetulla ohjelmalavalla.

Keravalaisesta Eräkamut-lippukunnasta Säihkeelle osallistuu noin sata partiolaista. Rinsessat-tarpojavartion 13-vuotiaat tytöt kertovat, että fiilikset leiristä ovat mahtavat. He odottavat leiriltä hauskaa ohjelmaa ja erityisesti vesipuistoa, jonka aktiviteeteissa Syndalenin merellinen ympäristö pääsee oikeuksiinsa. Ensimmäisenä leiripäivänä tytöt ovat pystyttäneet telttoja leirilippukunnan alueelle ja päässeet loikoilemaan riippumatoissa.

Marjukka Aaltonen Järvenpään Kiehisistä on vapaaehtoispestissä Säihkeellä. Hänen pestiinsä kuuluvat tehtävät leirihotelli Lumossa, leirikaupassa sekä sunnuntaina järjestettävällä Suomi 100 -päivällisellä. Yhteensä Säihkettä järjestämässä on yli 200 vapaaehtoista. ”Leiristä on hyvät fiilikset. Odotan säihkyvää leiriä. Tämä tuo varmasti lippukunnille intoa syksyyn”, Marjukka kertoo.

Leirihotelli Lumossa pääsee viettämään yön hieman erillään muusta leirivilskeestä. Luonnon rauhasta pääsee nauttimaan kelluvassa saunassa. Leirihotellissa on myös Lumo Lounge, jossa tarjoillaan aamupalaa ja josta löytyy luettavaa ja muuta ajanvietettä.

Säihke on osa virallista Suomi 100 -hanketta. Hanke näkyy leirillä Suomi 100 -päivällisen lisäksi Suomi 100 -ohjelmapuistossa. Ohjelmapuistot avautuivat torstaiaamuna. Suomi 100 -ohjelmapuistossa tehtiin mm. taideteosta, joka tulee päivälliselle esille. Suomi 100 -ohjelmapuistossa leiriläiset pääsevät kokeilmaan myös Suomi Trivial Pursuitia. Vesipuistossa leiriläiset pääsevät laskemaan vesiliukumäkeä sekä melomaan ja sup-lautailemaan.

Teksti: Carolina Rebhan
Kuvat: Markus Ketola

Lippukuntakuulumisia, Luokittelematon, piirileiri, Uutiset , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi