Säihke-partioleirillä oli mukana myös partioon tutustujia

8.9.2017,

Uudenmaan Partiopiirin tapahtumat ja koulutukset ovat kaikille avoimia. Heinäkuussa Säihke-leirillä Hangossa oli mukana noin 140 partioon tutustujaa, joista 70 oli aikuisia. Moni aikuinenkin oli ensimmäistä kertaa mukana partioleirillä. Yksi heistä oli helsinkiläinen Essi Puustinen.

Puustinen innostui lähtemään mukaan nähtyään Facebookissa julkaisuja leiristä. “Näin muutaman kaverin Facebook-seinältä, että tällainen tapahtuma on tulossa ja myös ei-partiolaiset on tervetulleita. Kaipasin kesälle jotain uutta ja jännää tekemistä, joten ilmoittauduin mukaan!”, Puustinen kertoo päätöksestään lähteä leirille.

Kuten kaikilla aikuisilla, myös Puustisella oli leirillä vapaaehtoispesti. Hän oli Säihkeen Seikkailupuistossa pitämässä rasteja. Seikkailupuistossa leiriläiset saivat kokeilla mitä erilaisimpia aktiviteetteja korikiipeilystä benji-juoksuun. Leiriläiset pääsivät tutustumaan myös paraurheilulajeihin ja kuulemaan näkövammaisten elämästä, kun maalipalloilija Miika Honkanen ja sokkopingiksen pelaaja Teemu Ruohonen vierailivat Seikkailupuistossa. “Hienointa oli tavata rastilla paraolympiatähdet ja nähdä miten maalipalloa opetellaan pelaamaan. Pääsin myös rakentamaan telttasaunaa rannalle sekä auttamaan Seikkailupuiston purkamisessa. Hurjan paksu kiipeilyköysi oli haastava purkaa, mutta yhdessä tekemällä siitä selvittiin”, Puustinen kertoo leiripestistään.

Puustinen kertoo, että leiri oli positiivinen ja silmiä avaava kokemus. Hän kannustaakin kaikkia aikuisia lähtemään mukaan partioon ja leireille reippain mielin. “Partio yllätti monipuolisuudellaan, elämyksellisyydellään ja tunnelmallaan. Metsässä sai syödä pehmistä, rannalle oli itse rakennettu saunat, pääsin laskeutumaan Hangon vesitornista ja tapaamaan olympiatähtiä”, Puustinen summaa leirin antia.

Säihke-partioleirin ohjelmassa oli tarjolla aktiviteetteja laidasta laitaan. Leirin viisi erilaista ohjelmapuistoa pitivät huolen, ettei yksikään leiripäivä ollut samanlainen. Viikon aikana leiriläiset pääsivät mm. ajamaan yksipyöräisellä Sirkuksessa, laskemaan vesiliukumäkeä Vesipuistossa ja syömään juhlaillallista yhdessä Suomi 100 -hengessä. Ohjelmien lisäksi koko leiri oli osallistujille yhtä seikkailua. Metsään nousseen pienoiskokoisen kaupungin rakennustöihin osallistuivat pikkupartiolaiset siinä missä aikuisetkin. Elämystä täydensi teltta- ja riippumattoyöt metsässä Hangon hiekkarannan tuntumassa ja syöminen ulkoilmassa partiokavereiden kanssa. Maittavan ruuan lisäksi leiriläisille maistuivat herkut ja leirin kahviloissa myytiin lähes 3000 pehmistä ja munkkia.

Aikuiset toimivat partiossa kasvatustoiminnan mahdollistajina. Lippukunnissa aikuiset vetävät viikoittain kokoontuvia ryhmiä, auttavat retkillä esimerkiksi muonituksessa sekä tekevät lippukunnan hallintoon liittyviä pestejä. Taloudenhoitajan tai joulukampanjapäällikön tehtävät sopivat hyvin aikuisille. Partio on maailman paras harrastus myös aikuisille! Lisätietoja aikuisten liittymisestä partioon saa täältä.

Uudenmaan Partiopiirin 8. piirileiri Säihke järjestettiin Hangon Syndalenissa 12.-20.7.2017. Leirille osallistui 2600 partiolaista, joista osa oli kansainvälisiä vieraita ja partioon tutustujia. Leiri toteutettiin täysin vapaaehtoisvoimin. Järjestelyistä pitivät huolen noin 300 vapaaehtoista. Leirielämykset tuovat intoa alkavaan partiosyksyyn. Kuvia Säihkeeltä voi katsoa piirin kuvapankista

Teksti: Carolina Rebhan, Jaana Hopeakoski
Artikkelikuva: Essi Puustisen kotialbumi
Seikkailupuiston kuva: Jaana Hopeakoski

 

Aikuiset, piirileiri, Uutiset , , , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi