Säihke-partioleiri mukana Suomi 100 -ohjelmassa

16.6.2017,

Uudenmaan Partiopiirin toimintahistorian suurin piirileiri Säihke tuo Hankoon heinäkuussa 2600 leiriläistä. Leiri järjestetään Syndalenin merellisissä maisemissa 12.-20.7.2017. Mukana on myös kansainvälisiä partiolaisia sekä partioon tutustujia. Säihke on osa virallista Suomi 100 -hanketta. Leiri tekee yhteistyötä myös monien muiden tahojen kanssa.

Säihkeellä järjestetään monenlaista ohjelmaa Suomi 100 -hankkeen tiimoilta. Leirillä on kuusi erilaista ohjelmapuistoa, myös Suomi 100 -hankkeelle on oma puistonsa.  Luvassa on Suomi 100 -iltajuhla lauantaina 15.7., jolloin esitellään ohjelmapuiston tuotoksia ja järjestetään koko leirin yhteinen Suomi 100 -illallinen. Yhden leiripäivän aikana käydään Suomen tyypilliset juhlapyhät läpi.

Leirillä käsitellään suomalaisuutta myös laajemmin ja pohditaan, mitä se tänä päivänä tarkoittaa. Säihkeellä järjestetään globalisaatioon ja pakolaisuuteen liittyviä ohjelmanumeroita, mm. Suomen Punaisen Ristin Konfliktin keskellä -roolipelin muodossa.

Suomi 100 -hankkeen lisäksi Säihke tekee yhteistyötä myös monien muiden tahojen kanssa. Piirihallituksen talous- ja yhteiskuntasuhteista vastaava jäsen Tiina Witikkala (Kelotytöt) on leirillä yhteistyökoordinaattorina. Hänen vapaaehtoispestiinsä kuuluu koordinoida Metsähallituksen Bioaika-rekan ja Yrityskylän osallistumista Säihkeelle.

“Olen päässyt tutustumaan miten partio-ohjelma voidaan yhdistää mobiiliapplikaatiolla metsän moniin mahdollisuuksiin ja miten luodaan visio Suomen bioajasta lapsille”, Tiina kertoo pestistään. Leiri lähestyy kovaa vauhtia ja Tiina kertoo odottavansa leiriltä uusia kavereita ja upeita kokemuksia. “Toivon, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori jatkaa partioharrastusta syksyllä omissa lippukunnissa tai piiripestissä”, Tiina tuumaa.

 

 

Teksti: Carolina Rebhan

Kuva:  Jonne Sjögren

 

Lisätiedot:

säihke2017.fi

Tiina Witikkala, 0503028115, tiina.witikkala@uusimaa.partio.fi

Säihkeen viestintäjohtaja Venla Monter, 0451050608, venla.monter@uusimaa.partio.fi

Ohjelmatapahtumat, piirileiri, Uutiset , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi