RaMen Kotkat pronssille SM-kisoissa

6.10.2015,

Rajamäen Metsänkävijöiden Kotkat-vartio sijoittui pronssille punaisen sarjan SM-kilpailuissa Matka Maailman Ympäri Varkaudessa 3.-4.10.2015. Vartiossa kisailivat Rasse, Jami, Otto ja Pyry. Onnea kotkille! Matka maailman ympäri tulokset löytyvät kilpailun sivuilta. Kilpailuissa kisasi yhteensä n. 100 vartiota, joista neljä oli uusmaalaista.

Kotkat_RaMe

Kuva: Rajamäen Metsänkävijät ry

Bumerangin tekoa, itsensä ylittämistä

Kotkien vartionjohtaja Rasmus ”Rasse” Suomelan mielestä kiinnostavia kisatehtäviä olivat Trollin metsästys ja Amerikanrautaa. Trollin metsästys oli matkatehtävä ja siinä piti kerätä lego-ukon osia matkanvarrelta vihjeiden perusteella. ”Amerikanrautaa-rastilla oli kysymyksiä autonosiin liittyen ja vastaukset merkattiin spriitussilla auton ikkunaan. Rastin ajan kannoimme auton ikkunaa, jossa vastauslomake oli teipattu kiinni ja vastasimme ikkunan ”läpi”, Rasse kertoo.

Kisan teema Matka maailman ympäri oli hyvin esillä. Rasteilla oli jonkun maan lippu ja rastihenkilökunta tervehti kyseisen maan kielellä. Useimmat rastitehtävät liittyivät maihin kuten Australia-rastilla tehtiin bumerangi, jota heitettiin sunnuntaina.

”Punaisessa sarjassa (14-18 -vuotiaat poika- ja yhteisjoukkueet) aloitimme kisaamaan 2012, jolloin kisat ei ihan mennyt putkeen, mutta ekat yön yli kisat on aina ekat. Siitä palautuneena ja asennetta keräten jatkoimme vuonna 2013 PolarPOP-kisoihin. Tässä vaiheessa aloimme vähän panostaa kisaamiseen miettimällä ennakkoon, mitä tehtävät voisivat olla tehtävälistan perusteella ja kuinka tehdä tehtävät mahdollimman tehokkaasti. Muutamat kisat sen jälkeen käyty ja useasti jääty juuri mitaleiden ulkopuolelle, joten pronssi näistä kisoista on voitto meille”, Rasse summaa kisakokemusta.

Tulevaisuuden suhteen pojilla on selkeät suunnitelmat: ”Tarkoitus on jatkaa kisaamista harmaassa sarjassa ja menestyä siellä. Näin nuorena on hankala päästä mitalisijoille harmaassa, joten tarkoitus menestyä harmaan vaeltaja-sarjassa”, visioi Rasmus.

Kotkien terveiset partiolaisille: ”Haluamme kannustaa kaikkia kokeilemaan kisaamista partiossa ja haastamaan itsensä! Kisoja löytyy paljon erilaisia ja eri-ikäisille alue, piiri tai valtakunnallisella tasolla.”

Värikkäitä pastoja, sakkolenkkejä

Kisaan otti osaa myös kolme muuta uusmaalaista vartiota. Piirin ohjelmaministeri ja talvi-SM-kilpailujen Louhen johtaja Mirjam ”MirQ” Pullinen (JäMe) johti Jähmeä-vartiota ruskeassa sarjassa (yli 18-v.). Lauantai-iltana vastaan tuli mielenkiintoinen rasti, jossa vastailtiin kysymyksiin muuttuvasta antarktiksesta. Mikäli vartio vastasi väärin, juostiin sakkolenkkiä tähtitaivaan valaistuksessa jäisen heinän rahistessa jalkojen alla. ”Toimii hyvin myös kipeiden jalkojen vetreyttäjänä”, MirQ vitsailee. ”Sunnuntai-aamuna valmistettiin erilaisia pastoja muovailuvahasta, oli kaikkea sinisestä tagliatellesta punaiseen penneen ja violettiin farfalleen”, kisakonkari kertoo.

”Ensi syksynä tätä Jähmeän kokoonpanoa voi tulla tervehtimään Järvenpäähään Uudenmaan Partiopiirin syyskisoihin, joita Järvenpään Metsänkävijä, Kiehiset ja Järvenpään Scoutit – Järvenpää Scouts -lippukunnat ovat alkaneet suunnitella hyvällä tohinalla. On ollut paljon villejä ideoita, joista on aiemmin todettu ettei niitä voida toteuttaa kisoissa – päätettiin, että mehän voidaan, sillä halu tarjota jotain oikeasti erilaista on kova (unohtamatta kuitenkaan kisojen perinteisempää luonnetta)”, MirQ summaa.

Lue kisajuttu myös Partion sivuilta.

 

Lippukuntakuulumisia, Ohjelmatapahtumat, Samoajat, Uutiset , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi