Puskapartiolaiset innostivat eskarilaiset partioon

4.5.2016,

Pieni joukko puskapartiolaisia vieraili 27.4. Sipoonlahden esikoulussa, jossa on 54 eskarilaista. Vierailu oli sovittu Puskapartiolaisissa jo aikaa sitten – eskarilaisten partioviikko on lippukunnan markkinoinnin kannalta erinomainen tapahtuma, jota ei kannata jättää väliin.

”Vierailuun liittyi etukäteistehtäviä ja myöhemmin Puskapartiolaisten järjestämä partioaamupäivä. Lisäksi toimitimme jokaisen eskarilaisen kotiin lippukunnan omat tiedot”, Puskapartiolaisten Teea Forsström kertoo.

Etukäteen eskarilaiset tekivät seuraavat tehtävät:

 • Partiotavat: eskarilaiset koristelivat vanhojen ensiapupakkausten kolmioliinoista omat partiohuivit ja jokainen pienryhmä keksi oman partiohuudon
 • Moninaisuus: opettajat lukivat sadun ”Jäniksen ja kilpikonnan kilpajuoksusta” ja lapset piirsivät samalla aiheeseen liittyviä kuvia
 • Lähiluonto: eskarissa oli juuri tehty luonnon kevätseurantaa, joka sopi tähän teemaan erinomaisesti
 • Päivän hyvä työ: eskarilaiset tekivät viikonlopun aikana kotona jonkin pienen kotityön

Partiohuivi 2

Varsinainen vierailu järjestettiin keskiviikkona 27.4. ”Päivä alkoi yhteisellä piirillä, jossa me esittelimme itsemme ja kerroimme miksi olimme tulleet paikalle. Eskarilaiset saivat kertoa tekemistään asioista ja kaikilla oli itsekoristellut partiohuivit kaulassa. Juttelun jälkeen leikimme Laurenzian, jonka jälkeen lapset jaettiin kuuteen ryhmään ja he aloittivat rastiradan kiertämisen”, Forsström kuvailee.

Eskarilaisia

Rastiradan aiheet olivat:

 1. Aistitehtävä (Moninaisuus)
  Lapset haistelivat erilaisia tuoksuja ja yrittivät tunnistaa niitä (piparminttu, vanilja, kaneli, kardemumma, curry, valkosipuli).
 2. Kierrätys (Luonto)
  Pelattiin kierrätyspeliä, jossa pohdittiin, mikä roska menee mihinkin.
 3. Pelastusköyden tarkkuusheitto (Ensiapu)
  Köyttä, jonka päähän oli solmittu pallo, heitettiin renkaisiin yrittäen osua niiden sisään.
 4. Haavan hoito (Ensiapu)
  Hoidettiin My Little Ponyjen ”haavoja” puhdistamalla haava desinfiointiaineella ja pumpulilla, jonka jälkeen se laastaroitiin.
 5. Lentävä matto (Yhteistoiminta)
  Pisteellä oli kangas, jonka päällä ryhmä seisoi ja yritti kääntää ”maton” ympäri putoamatta sen päältä.
 6. Jokamiehen oikeudet (Luonto)
  Jokamiehenoikeudet-kortin kuvista arvuuteltiin, ovatko tilanteet oikein vai väärin.

”Jokaiselta rastilta lasten piti muistaa yksi kirjain ja muodostaa siitä lopuksi sana. Sana oli ’partio’ ja jokainen ryhmä keksi sen hienosti. Lopuksi kokoonnuimme kaikki piiriin ja me huusimme Puskapartiolaisten oman huudon, jonka jälkeen jokainen ryhmä huusi itsekeksimänsä huudon”, Teea Forsström kertoo.

Hyvä partiosiilit, jee!

Tassut, tassut talloo maan, varokaa, täältä tullaan vaan!

Hyvä partiomarsut, kiltit marsut, yhdessä me toimitaan, jee!

”Lapset saivat vierailun päätteeksi vielä Parasta partioainesta -merkit ja päivä huipentui sisaruspiiriin.”

Mikä Puskapartiolaisia innosti järjestämään vierailun esikouluun? ”Nykyiset eskarilaiset ovat tulevia sudenpentuja ja aina sieltä saattaa löytyä joku vanhempi, joka kuultuaan toiminnasta haluaa lähteä itsekin mukaan. Tällä kertaa partiokipinän sai yksi eskariope, joka vaikutti tosi innostuneelta! Seuraavaksi kutsumme hänet (ja muutkin kiinnostuneet) toukokuussa järjestettävälle Terkku-kurssille”, Forsström hehkuttaa.

Kuvat: Puskapartiolaiset

Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi