Porvoon Metsänkävijöissä on jälleen toimintaa!

15.8.2017,

Porvoolaisen Metsänkävijät-lippukunnan toiminta on ollut vuoden verran tauolla, mutta nyt yhdistyksessä taas kuhisee. Toimintaan on löytynyt innokas joukko uusia aikuisia ja aiemmin muualla toimineita partiolaisia, jotka käynnistävät toiminnan uudelleen.

”Mielenkiinnon herättämiseksi kirjoitimme lehtijutun, uutisoimme somessa ja järjestimme kaikille avoimen partiotapahtuman partion esittelemiseksi viime keväänä. Tapahtuma keräsi ihan valtavasti kiinnostusta. Sen jälkeen innostusta vahvistettiin avoimella retkellä, jotta saimme kokoon lisää aikuisia toimintaa käynnistämään. Muutamassa kuukaudessa ja muutamilla tapahtumilla saimme nimilistalle runsaasti kiinnostuneita eli kunhan käärii hihat ja tarttuu toimeen, niin partioon löytyy uusia käsipareja. Rekrytointia helpotti se, että meillä oli selkeästi listattuna tehtävät lippukunnanjohtajasta hallitukseen ja rahastonhoitajasta ryhmänvetäjiin, joihin tarvittiin tekijät, jotta lapsille ja nuorille on syksyllä tarjolla partiota. Uudet aikuiset tuovat olemassaoleviinkiin lippukuntiin lisää virtaa, joten toivottavasti tämä kannustaa kaikkia muitakin rekrytoimaan näkyvästi”, Uudenmaan Partiopiirin alueministeri Mari Sundell kertoo.

Mukaan löysi tiensä myös aiemmin Vantaan Metsänkävijöissä toiminut partiolainen, Saana Sundberg ja Kangasalta, Roineen Tytöistä, Porvooseen muuttanut Elina Viitaniemi. Mikä innosti tulemaan mukaan?

”Muutin hieman yli vuosi sitten Porvooseen ja rakas harrastus jäi vanhalle kotipaikkakunnalle. Vuoden ajan mietin harrastuksen jatkamista, mutta kohdalle ei tuntunut osuvan sopivaa lippukuntaa. Kun kuulin, että Porvoon Metsänkävijöiden toimintaa ollaan käynnistämässä uudestaan, tiesin heti, että nyt on aika palata partion pariin”, Saana Sundberg iloitsee.

”Olen harrastanut partiota jo pikkutytöstä lähtien ja se on osa identiteettiäni. Rakastan erityisesti retkiä ja leirejä ja sitä yhteishenkeä, mikä partiolaisten keskuudessa vallitsee. Olen saanut ystäviä Texasia myöten ja partion parissa olen luonut suurimman osan tähänastisen elämän parhaista muistoista. Lähden mukaan starttaamaan Porvoon Metsänkävijöiden toimintaa, koska haluan olla osana mahdollistamassa muille tätä samaa fiilistä, joka tämän harrastuksen kautta syntyy”, Elina Viitaniemi hymyilee.

Miksi juuri nyt on hyvä aika tulla mukaan partioon?  ”Partio on hauska ja monipuolinen harrastus kaikenikäisille. Sen kautta oppii monia hyödyllisiä taitoja elämän eri osa-alueilta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kädentaitoihin. Partion kautta luodaan ystävyyssuhteita, jotka kestävät läpi elämän. Suomi 100 – Yhdessä metsään -teemalla pyörivä juhlavuosi painottuu vahvistamaan ihmisen ja luonnon välistä vuorovaikutusta. Tämä, sekä tulevat suurleirit, muun muassa kesällä 2019 järjestettävä Maailman Jamboree Länsi-Virginiassa, ovat hyviä syitä lähteä mukaan toimintaan juuri nyt. Partiossa on ohjelmaa vauvasta vaariin, eli nyt kaikki rohkeasti mukaan!” Viitaniemi kannustaa.

Partiotoimintaan tarvitaan aina aikuisia ja jokaisen lippukunnan on mahdollista löytää heitä mukaan. ”Toivon, että tänä syksynä jokaisessa lippukunnassa käynnistyy uusi ryhmä eikä kenellekään sanota, että meille ei nyt pääse. Ryhmienvetäjiksi löytyy halukkaita, kunhan ulkoisesti houkuttelevalla tavalla aktiivisesti kysymme ja kerromme valmiista ohjelmasta, materiaaleista ja koulutuksista eli teemme aloittamisen helpoksi. Porvoossa matalan kynnyksen tapoina kohdata laajasti ihmisiä ja kysyä rohkeasti toimivat partiopamaus ja retki nokipannukahveineen, jossakin muualla voi toimia esimerkiksi avoin koloilta, vierailu oppilaitoksessa, escape-teltta tai vaikkapa avoin kaupunkikisa tai kädentaitotehtävä. Hyvä kikka on myös tarjoilla retkiherkkuja, joiden avulla saadaan ihmisiä pysähtymään ja keskustelemaan. Kerro partiosta sykähdyttävästi ja hyötyjen kautta, tarjoile maistiaisia elämyksistä ja retkiherkuista. Pidä huolta kiinnostuksestaan ilmaisseista ja ota heidät lämpimästi mukaan ja perehdytä toimintaan. Rekrytointi on oikeastaan aika yksinkertaista ja helppoa”, kannustaa Mari Sundell.

Rekrytoinnin tueksi on piirin nettisivuille koottu paljon erilaisia materiaaleja.

Porvoon Metsänkävijöissä starttaa syksyllä neljä uutta ryhmää, joista yksi on sisuille eli erityistä tukea tarvitseville. Viikkotoimintaa järjestetään Gammelbackan seurakuntakeskuksella.

Tervetuloa mukaan ilmoittautumistilaisuuteen maanantaina 21.8. klo 18 Gammelbackaan! ”Luvassa on mahtavaa partiohenkistä tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin, tervetuloa”, Saana Sundberg hehkuttaa.

Porvoon Metsänkävijät löydät myös Facebookista.

Kuvat Porvoon partiopamauksesta ja retkeltä: Mari Sundell

Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi