Pornaisten Solmu ehdolla Paras luontoteko -kilpailussa

25.1.2017,

Partiolippukunta Pornaisten Solmu toimi Korkeasaaren eläintarhan villieläinsairaalan kummina vuonna 2016. Sudenpentulauma keräsi 600 euroa villieläinsairaalan tueksi ja pääsi ehdolle Suomen IUCN-komitean (Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton) Paras luontoteko -kilpailuun. 

”Idea hyväntekeväisyyshankkeesta tuli loppukeväällä 2015, kun sudenpentulaumavetäjien kanssa suunnittelimme syksyn ohjelmaa. Laitoimme viestejä yhteistyömahdollisuuksista eri yhteisöille ja pian Korkeasaari ilmoitti halukkuudesta aloittaa jonkinlaisen yhteistyön. Myöhemmin sovimme alkavamme villieläinsairaalan kummeiksi”, Pornaisten Solmun ikäkausivastaava Eliisa Leppänen kertoo. Villieläinsairaala hoitaa vuosittain noin 900 orpoa tai avun tarpeessa olevaa villieläintä.

”Syksyllä 2015 pidimme infotilaisuuksia lippukunnalle ja muille ryhmille suomen luonnosta, eläimistä ja eläinsairaalasta. Lapset etsivät tietoa ja veivät sitä eteenpäin. Laadimme ison kysymysnipun Korkeasaarelle mieltämme askarruttavista asioista. Saimme eläintarhalta vastaukset kaikkiin kysymyksiin videoliitteiden kera. Videot katsoimme yhdessä muun lippukunnan kanssa.”

Rahaa sudenpentulauma keräsi myymällä askartelemiaan tuotteita joulumyyjäisissä ja tekemällä avustustöitä, kuten pihatöitä, siivoamista, pullojen keräämistä jne. Toukokuussa 2016 partiolaiset kävivät kummivierailulla villieläinsairaalassa, jossa kerätyt varat (600 €) sekä ryhmän suunnittelema kummimerkki luovutettiin sairaalan edustajille ja henkilökunnan jäsenille. ”Hankkeen kruunasi retki Korkeasaareen, jossa saimme tutustua sairaalaan ja sen eläimistöön – sekä tietysti uusi merkki partiopaitaan!”

Pornaisten Solmu oli Kokeasaaren mukaan ensimmäinen partioryhmä tälläisessä yhteistyössä heidän kanssaan. Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen julkistaa Paras luontoteko -kilpailun voittajan helmikuun 2017 aikana.

”Projektina tämä oli meille iso ja haastava, mutta elämykset ja opit jotka saimme, ovat elinikäisiä. Olen sudenpennuistani todella ylpeä! Iso kiitos kuuluu myös vanhemmille, jotka tukivat ja auttoivat meitä. Oli kilpailun tulos mikä vain, ryhmäni teki hienon työ ja olemme kiitollisia, että Korkeasaari ehdotti meitä kilpailuun”, Eliisa summaa.

Tiedot kaikista ehdokkaista löytyy Ympäristöministeriön sivuilta http://bit.ly/Luontoteko

Katso Korkeasaaren Facebook-päivitys aiheesta. Lue myös Helsingin Sanomien uutinen.

#parasluontoteko #suomi100 #luonnonpäivä #korkeasaari

Kuva: Pornaisten Solmun kuva-arkisto

Lippukuntakuulumisia, Sudenpennut, Uutiset , , , , , , , , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi