Piirin syyskisoissa pakomatkaa tehtiin junalla

12.9.2016,

Piirin PAKO-syyskisoissa 10.-11.9.2016 kisailtiin vankilapako-tunnelmissa. Järjestäjät kuvailivat PAKO-kisoja etukäteen perinteisen partiotaitokilpailun lopuksi. Kisaviikonloppu tarjosi osallistujille huolella suunnitellun elämyksen. Kisojen aikana matkustettiin junalla, askarreltiin sähkötuoleja, tatuoitiin siannahkaa, rakennettiin pullorakettia ja valmistettiin lakua. Piirinmestaruudet menivät tällä kertaa Hyvinkäälle, Siuntioon ja Klaukkalaan. Kiitos kaikille osallistujille sekä kisan järjestämiseen osallistuneille eli Järvenpään Metsänkävijöille, Kiehisille ja Järvenpään Scouteille!

Perinteisistä partiotaitokisoista poiketen Paon lähtötehtävä Järvenpäässä koostui neljän tunnin toimintakokonaisuudesta, johon sisältyi useita suunnistus- ja tehtävärasteja. ”Vartioiden tuli miettiä jäsentensä osaamisalueita ja pohtia, että kuka hakee mitäkin pisteitä”, kertoo kisanjohtaja Mirjam Pullinen (JäMe). Lähtötehtävän jälkeen seurasi yllätys: vartiot lähetettiin karttojen kanssa junalla Jokelaan. Jokelassa vartiot pääsivät tekemään oikeilla tatuointikoneilla tatuoinnit siannahalle. ”Kuten oikeassakin tatuoinnissa, ensin kuva pitää tehdä siirtopaperille ja sitten nahkaan. Kuvana oli ankkuri”, Pullinen valottaa.

Yörasti oli Nykiön retkeilymajalla. Siellä oli pakohuonepeli, jossa paettiin saunasta. Tehtävä oli niin vaikea, että vain harvat selvittivät sen. Pulloraketille rakennettiin puinen laukaisualusta ja korkki 1,5 litran imupullolle rakennettiin oikeasta korkista ja auton venttiilistä. Paras raketti lensi 19 metriä! Yörastilla rakennettiin sähkötuoleja (kuvassa). Sunnuntaina Kimin koe -tyyppisessä tehtävässä oli vankilapako-aiheeseen sopivaa rekvisiittaa, kuten veitsiä, kynttilöitä, ohrapuuroa ja punainen lanka.

Sinisessä sarjassa kilpaili vain yksi vartio, Hyvinkään Miilupartion Eräjormat. Voitto oli siis varmaa, kunhan selvitti radan maaliin saakka. Punaisen sarjan voitti kokenut kisavartio PuddiPuddit Siuntion Koskikarosta. Yli 18-vuotiaiden mestaruudet meni Klapasiin Nurmijärvelle, ruskean sarjan voitti Pehmeät Persikat ja harmaan sarjan Poikkeusaika. Onnea voittajille! Joukkueita kannustetaan lähtemään edustamaan Uuttamaata SM-kilpailuihin Juntuun Lapualle 8.-9.102016. Voittajien matkan kustantaa piiri, mutta kaikki joukkueet ovat tervetulleita kisaamaan (myös sellaiset jotka eivät olleet piirin kisoissa). Juntuun lähtee Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa yhteinen kisabussi. Lisätietoa kisabussista ja muista kisa-asioista löytyy täältä.

TULOKSET:

pako-harmaa pako-punainen pako-ruskea pako-sininen

Kuva: Marja-Terttu Sikiö

Aikuiset, Partiotaitokisat, Samoajat, Tarpojat, Uutiset, Vaeltajat ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi