Piirin syyskisat Sherwood 2017 peruttu

1.9.2017,

Piirin syyskisat Sherwood 2017 on peruttu vähäisen osallistujamäärän takia. Kilpailujen piti olla Keravalla 9.-10.2017. Kilpailun järjestelyistä vastasi Keravan Korvenpojat ja järjestämisessä oli apuna muita keravalaisia lippukuntia.

”Kilpailun järjestäjien, kisaryhmän ja ohjelmaministeri Matti ”Masa” Sippolan yhteisymmärryksessä syyskisat on päätetty perua vähäisen osallistujamäärän ja järjestelypuolen vaikeuksien vuoksi keskiviikkona 30.8.2017. Peruminen on harmillista, mutta tässä tilanteessa täysin perusteltua, vaikka jälki-ilmoittautumisaika olisikin jatkunut vielä perjantaihin 1.9. saakka. Ilmoittautuneita vartioita oli sillä hetkellä seitsemän”, kertoo kilpailun valvoja ja piirin kisaryhmän jäsen Mirjam ”Mirkku” Pullinen.

”On todella harmillista, että kisat jouduttiin perumaan osallistujapulan takia. Koen tehneeni parhaani kisojen eteen, mutta tällä kertaa se ei riitänyt. Toivon, että tämä herättää keskustelua myös lippukunnissa, jotta saisimme Uudenmaan kisainnon taas nousuun”, kommentoi Hanna Koskikallio Keravan Korvenpojista.

Piirin partiotaitokilpailut on järjestetty lippukunnittain kisavuorolistan mukaisesti. Talvikilpailut on järjestetty yhdessä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa jo vuosia. Talvimestaruuskilpailuihin on perinteisesti osallistunut vähemmän vartioita kuin syys- ja kevätkisoihin, ja tästä syystä yhteiskilpailuiden järjestäminen on ollut mielekkäämpää talvikisojen kohdalla.

“Kahden peräkkäisen piirin kilpailun peruuntuminen osoittaa, että nykyisessä mallissa järjestää kisoja emme pysty tukemaan järjestämisvuorossa olevaa lippukuntaa tarvittavalla tavalla. Jotta saamme tilannetta parannettua, alamme kisaryhmän johdolla kehittämään kilpailujen järjestämistapaa”, kertoo piirinjohtaja Jussi Leinonen.

Piiri maksaa osallistumismaksut Elämys2017-SM-kisoihin

Piirillä on ollut tapana kustantaa voittajavartioiden osallistumiset ja matkat SM-kilpailuihin. Koska piirinmestareita ei nyt voida valita, piiri tukee kaikkia syys-SM-kilpailuihin Elämys2017 lähteviä vartioita maksamalla kisaosallistumismaksun (ei jälki-ilmoittautumismaksua). Matkakuluista vastaavat vartiot itse.

Tekoja kisaosaamisen kohentamiseksi on tehty

Uudellamaalla on aika-ajoin yritetty kohentaa partiotaitokilpailujen statusta ja osanottajamäärää. Jopa vuosien 2011-2014 strategiassa oli linjattu, että piiri panostaa kisatoimintaan. Piirileiri Huimalla vuonna 2012 yksi päätavoitteista (tavoite 5) oli madaltaa lippukuntien kynnystä osallistua partiotaitokilpailuihin. Leirillä kaikki ikäkaudet osallistuivat haikkiin, joka oli partiotaitokilpailu. Partiotaitokilpailut ovat partio-ohjelmaa parhaimmillaan. Viime vuosina yksittäiset uusmaalaiset kisavartiot ovat menestyneet SM-kilpailuissa, mutta piirienvälisissä kilpailuissa Uusimaa on ollut peränpitäjänä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan piirin kisaryhmässä ja edistämään kisa-asioita, ota yhteys kisaryhmän puheenjohtajaan Juho Tuureen, juho.tuure@uusimaa.partio.fi.

Lisätietoa partiotaitokilpailuista piirin sivuilta ja SP:n sivuilta.

Partiotaitokisat, Uutiset , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

2 vastausta artikkeliin “Piirin syyskisat Sherwood 2017 peruttu”

  1. Nipsu sanoo:

    ”Piirileiri Huimalla vuonna 2012 yksi päätavoitteista (tavoite 5) oli madaltaa lippukuntien osallistumista partiotaitokilpailuihin.” 😀

    • Uudenmaan Partiopiiri sanoo:

      No sehän olisikin ollut mielenkiintoinen tavoite 😀 Korjasimme tämän kohdan artikkelista.

Kommentoi