Piirihallitusvaaliehdokkaat esittäytyvät: Iiro Auvinen

10.10.2018,

Uudenmaan partiopiirin hallitusvaalit käydään pian – seuraavan vuoden hallitus ratkeaa piirin syyskokouksessa 28.10. Kirkkonummella! Hallituksessa on kuusi avointa pestiä, joiden ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä. Esittelemme ehdolle asettuvat piirin jäsenet, ja ensimmäisenä vuorossa on projektiministerin pestiin ehdolle asettuva piirileirin 2020 leirinjohtaja Iiro Auvinen.

 

Kuka olet ja mikä on siviili- ja partiotaustasi?

”Terppa, olen Auvisen Iiro eli tuttavallisemmin Ige. Kotilippukuntani on Inkoon Samoilijat, jossa partiohistoriani alkoi pikku sudenpentuna vuonna 2002. Matkan varrelle mahtuu niin hallitus-, ryhmänjohtaja-, kuin leirin- ja retkenjohtajan pestejä. Tällä hetkellä menossa on neljäs vuosi lippukunnanjohtajana. Luotsaan myös meidän mahtavia vartionjohtajia tarpojineen. Piirissä olen toiminut alueeni Länsirannikon pestausvalmentajana vuoden alusta. Siviilissä päätoimenani on tällä hetkellä pohjoismaisten kielten opiskelu Helsingin yliopistossa.”

Mihin tehtävään olet ehdolla ja mikä siinä innostaa?

”Olen ehdolla projektiministeriksi. Suurin innostaja tehtävään on piirileirinjohtajan pestikuvaus, joka velvoittaa toista leirinjohtajaa asettumaan ehdolle tehtävään. Eipä tässä nyt vastentahtoisesti pakon edessä kuitenkaan taivuta – piirin asioiden sörkintä kiinnostaa jo omasta takaa. Vuosien ura lippukunnan hallituksessa saa kaipaamaan enemmän ja isompaa. On myös kiinnostavaa päästä näkemään piirin toimintaa hallituksen vinkkelistä.”

Mitä haluat saada ministeripestissä aikaiseksi?

”Piirileirinjohtajana haluan tietysti tehdä maailman parhaan piirileirin. Ministerinä toivon pystyväni toteuttamaan niin uusmaalaisen ja suomalaisen partion tavoitteita leirin avulla, kuin myös henkilökohtaisiakin tavoitteitani: jättää maailma vähän parempana paikkana kuin sen löysin ja oppia matkan varrella jotakin uutta joka päivä.”

Millainen olet johtajana ja ryhmän jäsenenä?

”Toimintatapani ryhmässä on diplomaattinen ja sovitteleva. Ei välttämättä eroakaan suuresti, toiminko ryhmässä johtajana vai jäsenenä. Pidän arvossa kaikkien näkemyksiä, ja pyrin niiden pohjalta saavuttamaan ratkaisuja. Innostun myös helposti uusista ideoista ja erilaisista, tuoreista tavoista tehdä asioita.”

Mikä on sinulle parasta partiossa?

”Mulle tärkeintä on saada tehdä asioita, joilla on konkreettista vaikutusta muille. Partiossa on helppo kokea tekevänsä ns. työtä, jolla on tarkoitus. Partio tarjoaa myös puitteet operoida oman osaamistason ulkopuolella, ja täten laajentaa omaa osaamistaan, jota voi sitten vaikka jakaa muille. Partiota voi tehdä myös niin monella eri tavalla, ettei koskaan ehdi kyllästyä.”

Mitä uusmaalaisuus merkitsee sinulle?

”Hyvää yhteishenkeä, kotia ja edelläkävijyyttä.”

 

Kuva: Ossi Hokkanen

Piirin kokoukset, Uutiset

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi