Piirihallitus kokousti Partioviikon aattona

11.4.2017,

Piirihallitus kokoontui 10.4.2017 tämän vuoden neljänteen kokoukseen ja ensimmäiseen, jossa mukana oli myös piirin varajohtaja. Tervetuloa Kokkavartioon Tommi Tiira!

Maaliskuun loppu oli hallintopartion suurtapahtumien ruuhka-aikaa. Oman piirimme kevätkokouksen lisäksi kokoontuivat SP:n laajennetut valiokunnat, joissa piirien edustajat yhdessä SP:n vastinparinsa eli ko. valiokunnan kanssa linjaavat toiminnanalansa yhteisiä asioita. Laajennettujen yhteydessä järjestettiin kaikille avoin Scoutella ja aprillipäivänä kokoontui vielä SP:n Partioneuvosto. Muutamia nostoja:

 • Vuoden 2018 ohjelmapainotus tulee olemaan luotsitoiminta.
 • Johtajatulilla elokuussa julkaistaan lippukuntien käyttöön uusi nettisivupohja.
 • Seurakuntien tilastointivaatimukseen on sovittu SP:n ja Kirkkohallituksen kanssa pelisäännöt.
 • SP lanseeraa ”Partion Ystävät”-konseptin, jonka kohteena ovat ex-partiolaiset ja tavoitteena on saada heistä pysyviä vuosilahjoittajia (min 40 e/vuosi).
 • Adventtikalenterin hinta säilyy 7 eurossa vuonna 2018, joten eikun adviskamppiksia suunnittelemaan. Myyntiennätykset rikki, kun hintakaan ei noussut?
 • Lippukuntien kv. leirimatkoihin kaivataan kannustajaa. Meidän piiristämme puuttuu muuten kv-luottis. Pesti on ollut avoinna ihmeellisen pitkään. Ilmianna itsesi ja kaverisi Matti Sippolalle ja pääsette aitiopaikalle kuulemaan ensimmäisenä millaisia reissuja esim. SP tarjoaa ulkomaille ja viemään viestiä lippukuntiin.
 • Ikäkausikohtaiset kasvatustavoitteet päivitetään ja sen seuraava työstö on Partioasemalla 19.5. klo 18 (lisätietoja Ida Ringbom). Samoin päivitetään PT-kisojen säännöt (lisätietoja Sakari Kouti ja kisaryhmästämme Juho Tuure), Ryhmänohjaajan käsikirja (lisätietoja Kaisa Johto) ja myös partio-ohjelma.fi kaipaa kommenttejanne. Kannattaa vaikuttaa!
 • Koulutusjärjestelmän peruskorjattu versio on julkaistu. Päivityksen lisäksi on mukana joitakin uusia koulutuksia kuten pesti- ja ohjelmajohtaja- sekä ryhmänohjaajakouluttajakoulutus ja joitakin on poistettu, kuten koulutusvastaavakoulutus.

Piirin omina asioina käsiteltiin mm.

 • Piirihallitukseen tarvitaan ensi syksynäkin uusia jäseniä. Vaalitoimikunta on paras paikka vaikuttaa keitä piirihallitukseen on syksyllä ehdolla, joten ilmoita itsesi tai muu sopiva tyyppi vaalitoimikuntaan!
 • Päätettiin perustaa piiriin moninaisuusryhmä. Moninaisuusryhmän tehtävänä on vaalia partiolaisten yhdenvertaisuutta ja tavoitteena on tukea tasavertaista ja yhä kaikille avoimempaa partiota niin piirissä kuin lippukunnissakin. Moninaisuusryhmä toimii avoimuuden ja erilaisuusosaamisen kellokallena niin sisupartion, monikulttuurisuuden, seksuaalisen tasavertaisuuden kuin esim. alueellisen yhdenvertaisuudenkin osalta ja edistää sitä, että partioon on mahdollista osallistua sosioekonomisesta perhetaustasta riippumatta. Moninaisuusryhmä on vastavoima kiusaamiselle ja syrjinnälle – jos haluat mukaan, niin ole yhteydessä Mari Sundelliin.
 • Hyväksyttiin päivitetty kriisiviestintäohje.
 • Kohtaaminen on jo ihan kohta. Mukaan on ilmoittautunut 100 lippukuntaa ja yli 3000 kohtaajaa.
 • Talouden Tool Kit on valmistumassa. Tool Kit tarjoaa lippukunnille konkreettista apua ja vinkkejä talousasioiden hoitamiseen.
 • Palveluesitteen levikkiä on lisätty ja ilmettä uudistettu. Olethan jo bongannut mihin kaikkeen kivaan osallistut ensi syksynä?
 • Piiri tarjoaa jatkossa yhteiskuntasuhdekoulutusta. Ensimmäinen setti on tarjolla Säihkeellä.
 • Säihkeeseen on enää 92 aamua. Säihkeen tekijäseminaari kokosi viime viikonloppuna sata henkilöä eli noin puolet tekijöistä yhteen. Innostus oli käsin kosketeltavaa ja tekemisen meininki vain kovenee kun leiri lähenee.
 • Säihkeen osallistumismaksuista on jäänyt eräpäivään mennessä maksamatta kaksi kolmasosaa. Muistutuksia ollaan juuri lähettämässä ja karhukirjeissä on lisäkulujen vuoksi viivästysmaksu, joten nyt kannattaa todella nopeasti maksaa osallistumismaksu, jos se on vielä maksamatta ja kannustaa leirilippukunnan kaikkia muitakin maksamaan osuutensa. Myös jäsenmaksun tulee olla maksettuna. Partiolaisen jäsenlasku ja tapahtumalaskut löytyvät Kuksa-jäsenrekisteristä Laskut-välilehdeltä.

Kokous oli pitkä, mutta iloinen ja nauravainen. Kokouksen päätteeksi annoimme vielä toisillemme positiivista palautetta, joka sai hymyilemään vielä kotimatkallakin.

Muistattehan tekin kiittää ja kehua kaveria sekä iloita omista onnistumisistanne! Hymy saa homman kuin homman tuntumaan kevyemmältä.

Mari Sundell ja koko muu piirihallitus

Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi