Piirihallituksen kokouskuulumiset

13.11.2017,

Piirihallitus kokoontui tiistaina 7.11.2017 Partioasemalla. Kokouksessa esittäytyivät Mira Vuojolainen, piirin yhteisvastuuhankkeen työntekijä sekä uudet ministerit Alpi Jokinen, Anna Cajanus, Ossi Hokkanen ja Riina Seppälä.

Hallinnon asioissa hallitus valmistautui ensi viikonloppuna järjestettävään partioneuvoston kokoukseen. Partioneuvostossa uusmaalaisia edustavat Jussi Leinonen sekä Mari Sundell. PN:n agendalla on mm. SP talous- ja IT-asiosta vastaavan hallituksen jäsenen valitseminen, ikäkausien kasvatustavoitteet sekä SP:n toimintasuunnitelma 2018.

Piirihallitus päätti kilpailutuksen perusteella siirtyä SP:n tarjoamaan taloushallintojärjestelmään. Uusi järjestelmä mahdollistaa sähköisen kirjanpidon, säihköiset kululaskut (https://kululasku.partio.fi/) sekä talouden reaaliaikaisen seuraamisen modernilla Accuna-järjestelmällä.

Viestinnän puolella juhlistettiin Pärskeen uutta päätoimittajaa, Pauli Paloa (KiMe). Lisäksi piirilehden yhdeksi taittajaksi vahvistettiin Venla Marttila (HMT). Viestintä on myös järjestänyt nettisivukoulutuksen lippukunnille 5.11. Salla Rantamäki myös tiedotti, että SP suunnittelee nettisivupohjaa piireille, joka julkaistaan syksyllä 2018. SP:llä on työn alla myös sähköinen media-alusta partiolle.

Koulutusministeriö iloitsi PäPan ja Uudenmaan uudesta yhteisestä jatkokoulutusryhmästä, joka kokoontui ensimmäisen kerran 6.11. Lisäksi kevään kursseille 2018 on valittu kurssinjohtajat. SP:n suunnalla puolestaan on aloitettu pj-käsikirjan päivittäminen

Talous- ja yhteiskuntasuhteet: Piirihallitus päätti jatkaa Google Drive-pohjaisen Pirskeen käyttämistä ainakin seuraavan vuoden. Päätöksen taustalla oli, että piirin valmentajat, piirihallitus sekä IT-ryhmä ovat käyttäneet Jemmaa testimielessä vuoden 2017 ajan. Näiden kokemusten perusteella Jemman käytettävyys ei kuitenkaan ole vielä riittävällä tasolla piirin tarpeisiin. Hallitus käsitteli lisäksi piirin varainhankinnan strategiaa ja nimitti työryhmän Jussi Leinonen, Tommi Tiira, Ossi Hokkanen ja Mari Sundell selvittämään vaihtoehtoja piirin varojen hallintaan.

Ohjelma: Jamix-muonitusohjelma julkaistaan lippukuntien käyttöön 9.11. koulutuksessa partioasemalla. Lisäksi ensi vuoden tapahtumanjohtajien haku on parhaillaan auki: Tarpojien piirimajakka, Vaeltajien Matka-arkku sekä sudenpentujen ja seikkailijoiden retkipäivä. Kaikki piiripestit löydät pestipörssistä.

Projekti: Säihkeen tekijöille on tehty työtodistukset. Säihkeen jälkimainingit jatkuvat vielä vuoden loppuun johtoryhmän pestien päätöskeskusteluiden merkeissä.

Alue: Lippukunnat pääsevät lukemaan moninaisuusryhmän toiminnasta seuraavasta Pärskeestä, joka on moninaisuusteemainen. Lisäksi aluetapaamiset ovat käynnissä. Jos  alueellasi ei ole aluetapaamista vielä sovittuna, olethan yhteydessä alueesi valmentajiin!

Teksti: Masa Sippola

Kuva: Jaana Hopeakoski

Avoimet pestit, Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi