Piirihallituksen kokouskuulumiset (8/2017)

22.9.2017,

Piirihallitus kokoontui 21.9.2017 kokoukseensa 8/17. Kokous sisälsi naurua ja iloista partioystävyyttä sekä keskustelua ja päätöksiä seuraavista ajankohtaisista aiheista:

Piirin syyskokousta 22.10. varten hyväksyttiin ehdotukset toimintasuunnitelmaksi, tapahtumakalenteriksi ja talousarvioksi. Kokouskutsu lähetetään lippukuntiin 6.10. Vuosi 2018 on piirin kaksivuotiskauden jälkimmäinen vuosi ja siten tällä kertaa suunnitelmaa vain päivitetään. Säihkeeseen liittyvät valmistuneet kohdat poistettiin ja lisättiin kohta, joka velvoittaa hallinnon valmistelemaan seuraavan piirileirin ja SM-kisaprojektien tilaukset sekä käynnistämään johtajien rekrytoinnin. SM-kisojen järjestelyvuoroja on ehdotettu vaihdettavaksi L-SP:n kanssa, jolla on sama tilanne kuin meillä eli sekä SM-kisat että piirileiri samana vuonna, heillä 2019. Ensi keväältä jätettiin kalenterista pois Kohtaaminen, jonka järjestämisestä Päpa ilmoitti luopuvansa jo aiemmin. Panostamme ensi vuonna ennemmin sudenpentu- ja seikkailijatapahtumaan ja paikallista näkyvyyttä tuoviin partioviikon popup-koloihin. Säihkeen loppuraportti tullaan julkaisemaan piirin syyskokouksessa.

Syyskokousvaaleissa on haussa neljä hyvää tyyppiä: yksi vastaamaan ohjelmatoiminnasta ja toinen taloudesta, IT:stä ja yhteiskuntasuhteista. Alueen ja koulutuksen tehtävät jaetaan kahdelle siten, että alueen hommia jakaa jatkossa lippukuntatuen ministeri ja koulutuksen hommia vapaaehtoistuenministeri. Yhtään ehdokasta ei vielä ole tiedossamme, joten hophop: ilmianna itsesi ja kaverisi. Vanhana kaduttavat yleensä eniten ne tekemättä jääneet asiat, joten hae tai kysy lisätietoja, jos vähänkin kiinnostaa. Olkaa lippukuntina aktiivisia, jotta hallitukseen päätyy haluamianne tyyppejä.

28.10. on Espoossa ylimääräinen jäsenkokous, jossa valitaan Suomen Partiolaisille uusi puheenjohtaja. Muutama piirihallituksen jäsenistä ei pääse paikalle, joten delegaatioon tarvitaan täydennyksiä. Jos olet kiinnostunut delegaatiopaikasta hihkaise alla tai ilmaise kiinnostuksestasi muuten 15.10. mennessä.

Partioneuvostoon marraskuussa ollaan viemässä kasvualoitetta, jotta lippukuntien hyvinvointia ja jatkuvuutta tukevat toimenpiteet nostetaan myös SP:n vuoden 2018 toimintasuunnitelmaan ja piirien kasvua tukevia hyviä käytäntöjä koordinoitaisiin ja jaettaisiin jatkossa valtakunnallisesti.

Ohjelmaministeriöön on perustettu kv-ryhmä. Suunnitteilla on vaeltajien Suomi- ja ulkomaanprojekteja tukeva ohjelma, jossa yksittäiset vaeltajat yhdistetään ja laitetaan projektit lentoon. Tarpojien taitopäivän valmistelut etenevät mainiosti. Samoaja28H:lle tarvitaan johtaja. Tapahtuman tekijätiimissä on jo kahdeksan henkilöä, joten helppo nakki on tarjolla. Olisitko se sinä? Ensi vuoden sudenpentujen ja seikkailijoiden tapahtumaan tarvitaan tekijätiimi ja suosittelen sitäkin pestiä, koska sudarien hymyille ei löydy palkitsevuudessa vertaa.

Piirin yhteisvastuuhankkeen toteutus on käynnistetty hanketyöntekijän rekrytoimisella. Hanketyöntekijä tulee luomaan uusia tapoja tavoittaa ei-harrastavia lapsia ja nuoria sekä järjestämään tapahtumia eri puolilla piiriä yhteistyössä lippukuntien, muiden järjestöjen, koulujen ja kuntien nuorisotoimen kanssa.

Pärskeen ilmestyminen ensi vuonna on vaakalaudalla. Toimittajia ja materiaaleja on, mutta taittajaa tai päätoimittajaa ei löydy edes kivien ja kantojen alta. Jos ja kun Pärske saadaan jatkossakin tehtyä, niin Pärskeen jakelua pilotoidaan Partio-lehden mukana, jonka myötä saamme kustannussäästöjä.

Aikuisryhmä suunnittelee kerran kuukaudessa järjestettäviä kaikille avoimia aikuisten partioiltoja, joissa on vaihtuvaa kevyttä ohjelmaa: koulutusta, teenjuonti-ilta, neulontaa, jokin urheilulaji ja vaikka mitä.

Monessa piirin ryhmässä on pestejä avoinna, joten jos lippukunnassanne kaivataan vaeltaja- tai aikuispartiota, niin tsekatkaa esim. viestinnän, ohjelman tai talouden ja yhteiskuntasuhteiden rekryilmot: https://uusimaa.partio.fi/piiri/pestiporssi/ Piiritoimiston tuella ja hyvien tyyppien kanssa on helppoa ja hauskaa tehdä yhä parempaa partiota kaikille.

Kokous päättyi henkilökohtaisten positiivisten palautteiden kirjoitteluun. Omaa lappua myöhemmin lukiessa varmasti jokaiselle tuli hyvä mieli ja lappuun voi palata kun partioarki painaa. Kiitoksia ei voi jakaa liikaa ja siksi palautekierros jokaisessa kokouksessa voisi olla hyvä käytäntö myös lippukuntien hallituksiin. Saa kopioida! 🙂

Teksti: Mari Sundell, alueministeri

 

Piirin kokoukset, Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi