Piirihallituksen kokous pe 20.10.2017

24.10.2017,

Piirihallituksen kokous pe 20.10.2017 aloitettiin aurinkoisen Tuusulanjärven rannalla Järvenpään Niemennokassa. Ensimmäiseksi käsiteltiin tulevien SP:n laajennettujen valiokuntien asialistat. Piirikuulumisina aluevaliokuntaan viemme tiedon, että 95 % piirimme lippukunnista on ottanut tänä vuonna käyttöön pestijohtajan ja 88 % ohjelmajohtajan pestin. Ohjelman laajennetuissa käsitellään tulevien vuosien ohjelmapainotuksia. Paljon keskustelua herätti ohjelman painotuksen aiheet kuten vuoden 2021 Hengellisyys ja vuoden 2022 Kestävä kehitys. Vapaaehtoistuen valiokunnan kokouksessa asialistalla on mm. valiokunnan kuulumiset, koulutusjärjestelmän peruskorjaus –projektin päättäminen sekä osaamismerkit. Yhteiskuntasuhteiden laajennetun valiokunnan kokouksen esityslistalla on Metsäryhmän toimenpiteet, kumppanuudet, Y-suhteiden vuosikello ja SRK-vaalit.

Ohjelmaministeriön kuulumisissa oli paljon positiivisia uutisia, vaikka ohjelmatapahtumien johtajille on jatkuva tarve. Nykäise hihasta piirihallituslaista tai mailaa rekryävälle mininisterille ja ilmaise kiinnostuksesi tapahtumantekijäksi (pestipörssiin)! Päätösasiana muutettin ohjelmatapahtumien laskutuskäytäntöä. Ilmoittautuja ei nykyisellään voi valita maksajaksi itseään, jolloin lippukunta joutuu välittämään laskut osallistujalle. Päätettiin, että piirin ohjelmatapahtumiin osallistuvat voivat valita ilmoittautumisen yhteydessä maksajaksi itsensä tai lippukunnan, lippukunnasta saamiensa ohjeiden mukaisesti. Sovittiin, että tästä päätöksestä tiedotetaan kokoustiedotteessa, verkkouutisella ja Purskeessa. Uutta käytäntöä kokeillaan kesäkuuhun 2018 saakka ja tarkistetaan, että onko ollut ongelmia.

Talouden ja yhteiskuntasuhteiden saralla keskusteltiin piirin tukiyhdistyksen toiminnasta. Piirin varainhankintastrategian mukaan tulevaisuudessa perustettavan säätiötä edeltää tukiyhdistys, kunnes varallisuutta on kertynyt tarpeeksi säätiötä varten. Alueministeriössä uudistetaan valmentajien ja valmentajavastaavien yhteydenpitoa, jotta alueiden tilanteet ja lippukuntien kuulumiset saadaan nopeammin piirille tiedoksi. Yhä uusia valmentajia tarvitaan, joten hihkaise jos aluetyö kiinnostaa. Alueen pesteissä pääsee muokkaamaan lippukuntien haasteet mahdollisuuksiksi.

Koulutusministeriö on ollut mukana palveluesitteen valmisteluissa. Osa ministeriön tehtävistä siirtyy su 22.10. valitun vapaaehtoistuen ministerin tehtäviksi ja vastaavasti osa alueministeriön tehtävistä lippukuntatuen ministerin tehtäviin. Jatkokoulutusryhmä tulee jatkossa olemaan Uudenmaan Partiopiirin ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yhteinen, sillä kaikki tapahtumatkin ovat yhteisiä. Virallisesti tämä hyväksytään marraskuun kokouksessa.

Viestintä- ja markkinointiministeriön kuulumisissa käsiteltiin kulunutta viestintäkoulutusta. Edelliseen koulutukseen oli kaksi ilmoittautunutta, joista toinen vain saapui paikalle. Korjaavina toimenpiteinä koulutuksille vaaditaan parempaa kouluttaja/koulutettava-suhdetta sekä ilmoittautumisen viimeistä päivämäärää aikaistetaan suhteessa koulutuksen ajankohtaan. Koko vuoden jatkuneen Pärskeen päätoimittajan metsästys on edelleen kesken. Lehteä ei mahdollisesti enää julkaista tulevaisuudessa, jos päätoimittajaa ei saada. Aiheesta on viestitty aikaisemmin syksyllä Facebookissa.

Projektinjohtajat esittelivät Säihkeen loppuraporttia. Leiri oli oikein onnistunut ja raportin yksityiskohtia viilattiin vielä perjantain pikkutunneille. Säihke on noteerattu koko Suomessa ja leirinjohtajat tapaavat tulevien piirileirien johtajia sparrausmielessä. Piirirajat ylittävä toiminta on kaikille eduksi. Leirillä tehtiin kumppanuuksien avulla yli 100000 euron säästö ja yli 80% tekijöistä lähtisi tekemään pestiään uudestaan palautekyselyn perusteella.

Hallinnon kuulumisissa tarkistettiin muun muassa SP:n lippukuntaselosteen piiriosan kysymyksiä. Niiden perusteella on tarkoitus saada entistä tarkempi tieto, missä asioissa onnistutaan ja missä asioissa lippukunnat tarvitsevat tukea ja metodeja kehitykseen. Kokouksen päätteeksi keskusteltiin SP:n puheenjohtajan valinnasta ja tulevasta vaalitentistä ke 25.10.

Teksti: Tiina Witikkala

Kuva: Mari Sundell

Piirin kokoukset, Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi