Piirihallitusvaalit 2017

Uudenmaan Partiopiirin syyskokous on lippukuntien paras mahdollisuus vaikuttaa piirin toiminnan suunnitteluun. Samalla valitaan tuolle toiminnalle toteuttajia. Syyskokouksessa Askolassa 22.10.2017 lippukunnat valitsevat uudet henkilöt erovuorossa olevien piirinhallituksen jäsenten tilalle.

Piirihallitus täydentää rivejään – hallituspestejä vapaana

Uudenmaan partiopiirin syyskokouksessa Askolassa 22. lokakuuta on jälleen aika valita piirihallitukseen uusia jäseniä. Vuosille 2018 ja 2019 ovat avoinna ohjelma-, talous- ja yhteiskuntasuhde-, lippukuntatuen- ja vapaaehtoistuen ministereiden pestit.

Piirihallituksen tehtävänä on johtaa partiopiirin toimintaa. Lippukunnat päättävät syyskokouksessa toimintasuunnitelmasta, jota hallituksen johdolla on määrä toteuttaa. Piirihallitus käsittelee kokouksissaan useampaa kuin yhtä toiminnanalaa koskevat asiat, sekä poikkeamat toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Hallitus johtaa piirin toimintaa myös seuraamalla toiminnan suunnittelua ja toteutumista.

Hallituksen jäsenenä pääsee olemaan aitiopaikalla suunnittelemassa ja johtamassa piirin toimintaa. Jokainen hallituksen jäsen johtaa omaa toiminnanalaansa joko yksin (ohjelma-, viestintä ja markkinointi, talous- ja yhteiskuntasuhteet) tai parin kanssa (alue ja koulutus). Hallituksen jäsenen tehtäviin kuuluu suunnitella, seurata ja kehittää oman toiminnanalansa toimintaa yhdessä toiminnanalan ryhmien ja luottamushenkilöiden kanssa. Samalla oppii tuntemaan lippukuntia ja partiolaisia ympäri Uuttamaata. Lisäksi hallituksen jäsenenä pääsee tekemään yhteistyötä muiden piirien hallitusten jäsenten kanssa laajennetuissa valiokunnissa ja näin vaikuttamaan myös kansallisella tasolla.

Avoimet pestit:

  • Lippukuntatuen ministeri
  • Ohjelmaministeri
  • Talous- ja yhteiskuntasuhdeministeri
  • Vapaaehtoistuen ministeri

Ajankäyttöarvio: 1-2 iltaa/vko ja 2-8 vkl/vuosi.

Jos kiinnostuit hallituspesteistä, kysy rohkeasti lisää varaministereiltä Oskarilta (oskari.tolvanen@uusimaa.partio.fi) tai Juholta (juho.pyorny@uusimaa.partio.fi).

 

Ehdolla lippukuntatuen ministeriksi – Riina Seppälä

Kuka olet ja mikä on siviili- ja partiotaustasi?
Olen Riina Seppälä, 23-vuotias partiolainen Järvenpään Metsänkävijöistä. Partiossa olen toiminut monenlaisessa tehtävässä: Lippukunnanjohtajana, lippukunnanjohtajan apulaisena, hallituksen sihteerinä, sampona, vartionjohtajana sekä lukuisien partiotapahtumien johtajana. Viimeisin pestini oli piirileiri Säihke 2017 alaleirinjohtajana. Siviilissä opiskelen kotitalousopettajaksi Helsingin yliopistossa.

Mihin tehtävään olet ehdolla ja mikä siinä innostaa?
Lippukuntatuen ministeriksi. Tässä tehtävässä innostaa erityisesti uudet haasteet ja itsensä kehittäminen. Ministerinä on mahdollisuus päästä vahvistamaan alueilla olevaa osaamista ja kehittämään yhdessä tekemisen kulttuuria. Minulla on todella paljon kokemusta juuri lippukuntatoiminnasta ja tiedän hyvin sen haasteet.

Mitä haluat saada ministeripestissä aikaiseksi?
Haluaisin vahvistaa aluetoimintaa siten, että jokainen lippukunta voi saada helposti tarvitsemaansa tukea. On tärkeää tunnistaa jokaisen lippukunnan tarpeet ja eriyttää tukea sen mukaan.

Millainen olet johtajana ja ryhmän jäsenenä?
Olen määrätietoinen toimija. Huomaan niin hyvät kuin kohennusta kaipaavat asiat, kuuntelen ideoita ja osaan rakentaa joukon, jolla lähdetään ratkaisemaan ongelmia. Hyväntuulisuus partiotekemisessä on minulle merkityksellistä ja pieniäkin onnistumisia on syytä juhlistaa.

Mikä on sinulle parasta partiossa?
Partiotaitokilpailut ja niissä yhdessä tekeminen, äärirajoilla oleminen sekä onnistuminen.

Mitä Uusmaalaisuus sinulle merkitsee?
Uudistumiskykyä ja kokeilunhalua, ei jämähdetä vanhoihin kaavoihin vaan kehitetään toiminnasta nykyaikaista ja toimivaa.

Ehdolla vapaaehtoistuen ministeriksi – Henri Rautomäki

Kuka olet ja mikä on siviili- ja partiotaustasi?
Olen Henri Rautomäki, 18-vuotias partiolainen Hyvinkään Miilupartiosta. Toimin lippukunnassani lippukunnanjohtajana, ryhmänjohtajana Kaukasten maalaiskylän seikkailijajoukkueessa ja nettisivujen webmasterina. Tänä syksynä olen ollut mukana myös Suomen Partiolaisten vaalitoimikunnassa.

Siviilipuolella käyn lukiota ja näillä näkymin valmistun ylioppilaaksi ensi keväänä.

Mihin tehtävään olet ehdolla ja mikä siinä innostaa?
Olen ehdolla vapaaehtoistuen ministeriksi, ja haen piirihallituksesta uusia kokemuksia. Piirihallitus on seuraava paikka kehittää omaa johtamistaan ja oppia uutta partiojärjestön toiminnasta.

Juuri tähän tehtävään haen siksi, että pääsen siinä vaikuttamaan vapaaehtoisten rekrytoinnin ja tukemisen kehittämiseen.

Mitä haluat saada ministeripestissä aikaiseksi?
Tehtävässä pääsisin kehittämään erityisesti aikuisten rekrytointia ja perehdytystä. Se on asia, jonka kehitystyötä olen ajanut myös oman lippukuntani tasolla.

Pestausjärjestelmät ja aikuisten tukeminen ovat myös asioita, joita haluaisin kehittää.

Millainen olet johtajana ja ryhmän jäsenenä?
Johtajana olen aikaansaava ja sukkela. Ryhmän jäsenenä taas kunnioitan ja kuuntelen muita.

Mikä on sinulle parasta partiossa?
Retkeily, jonkin asian viimeistely ja ruokailut.

Mitä uusmaalaisuus merkitsee sinulle?
Minulle uusmaalaisuus merkitsee nuorekkuutta ja innokasta tekemistä.

 

Ehdolla vapaaehtoistuen ministeriksi – Joni ”JP” Vainio

Kuka olet ja mikä on siviili- ja partiotaustasi?
Mie oon Joni Vainio, 33-vuotias partionjohtaja Kuusankosken Metsänkävijöistä. Partiossa oon ollu mukana jo päälle 20-vuotta niin vähemmän aktiivina ja nyt viime vuosina aktiivisemmin. Omassa lippukunnassa olen hallituksen jäsenenä ja toimin myös niin oman kuin Kuusankosken Partiotyttöjen vaeltajaluotsina. Viimesin iso partiopesti on Säihke2017 Ensiavun/leirisairaalan esimies ja uusin partiopesti on pohjanmaan partiolaisten piirileirin Tempus18 Lääkintäpäällikkö ja mahdollisesti Satahanka XIII lääkinnän tekijä. Ko-Gi kurssia odottava.
Siviilipuolella toimin lähihoitajana sairaanhoidon- ja huolenpidon osaamisalalta tosin nyt virkavapaalla mutta alan keikkatyötä tehden omien aikataulujen mukaisesti.

Mihin tehtävään olet ehdolla ja mikä siinä innostaa?
Oon ehdolla vapaaehtoistuen ministeriksi. Kyseinen tehtävä on hyvä näköalapaikka piirin lippukuntiin ja niiden toimintaan, johon haluan antaa oman panokseni, tukeni ja näkemykseni vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä uudellamaalla.
Omien johtamistaitojen kehittäminen ja jokseenkin uuden oppiminen piirinedustajan näkökulmasta.

Mitä haluat saada ministeripestissä aikaiseksi?
Tällä hetkellä moni uusimaalainenlippukunta kamppailee ilmiöstä ”johtajapula” ja lippukunnissa myllertää keskustelu ei voida ottaa uusia jäseniä koska ei ole johtajiakaan. Näkisin että kyseinen ministeripesti olisi oiva paikka puuttua etenkin tähän lippukuntien ongelmaan antaa tukea ja saadaan lippukuntiin aikuisia jolloin saadaan taas lisää jäseniä mukaan toimintaan.

Millainen olet johtajana ja ryhmän jäsenenä?
Johtajana olen määrätietoinen ja tavoitteisiin 110%:sti pyrkivä, kaikki ryhmänjäsenet tasavertaisesti huomioiva. (En kuitenkaan mikään tiukkapipo)

Ryhmän jäsenenä taas olen ensin hieman tarkkailija joka kuuntelee muita ryhmän jäseniä mutta tuon kuitenkin oman mielipiteeni esille, hyvä kaveri.

Mikä on sinulle parasta partiossa?
Parasta partiossa on se yhdessä tekemisen meininki ja se ryhmään kuulumisen henki. Retket ja tietysti leirit joissa pääsee tutustumaan uusiin säihkyviin ihmisiin.

Mitä uusmaalaisuus merkitsee sinulle?
Avoin, luotettava, nuorekas ja muuntautumiskykyinen.

 

Aiheeseen liittyvää