Piiri tukee lippukuntia: koulutus

1.11.2017,

Tiesithän, että kaikki piirin toiminta tähtää tukemaan lippukuntia parhaalla mahdollisella tavalla? Tukimuotoja on monia ja joukossa on varmasti myös vähemmän tunnettuja. Tässä jutussa esittelemme, kuinka koulutus tukee lippukunnan toimintaa. Piirissä järjestetään kuhunkin lippukuntapestiin tarpeellista koulutusta Suomen Partiolaisten koulutusjärjestelmän mukaisesti.

Kaikki koulutukset ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtumakalenterista (uusimaa.partio.fi/tapahtumakalenteri/) ja puolivuosittain julkaistavasta palveluesitteestä.

Peruskoulutus

Perustason koulutukset keskittyvät erityisesti johtamiseen lippukunnassa sekä lasten ja nuorten johtamiseen.

Lippukunnan arki tarvitsee pyöriäkseen partiojohtajia, akeloita ja sampoja. Peruskoulutusryhmä järjestää koulutuksia näille lippukunnan avainhenkilöille eli akela- ja sampokoulutuksia sekä partiojohtajan peruskoulutuksia.

Ryhmänohjaajakouluttujan koulutuksesta saat eväitä ryhmänohjaajakoulutuksen eli ROKin järjestämiseen lippukunnassa / alueella.

Jatkokoulutus

Jatkotason koulutus tarjoaa syventävää oppia ja osaamista pestissä toimimisen tueksi. Luotsikoulutus antaa valmiuksia tarpoja, samoaja ja vaeltajaluotsina toimimiseen. Lippukuntaa johtaa lippukunnanjohtaja yhdessä ohjelmajohtajan ja pestijohtajan kanssa. Jatkokoulutusryhmä tarjoaa koulutukset näihin pesteihin räätälöitynä kaksi kertaa vuodessa. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa.

Koulutusohjaajat

Koulutusohjaajat ovat partiojohtajan jatkokurssin eli Ko-Gin asiantuntijaryhmä piirissä. Suomen Partiolaisten järjestämille Ko-Gi -kursseille ilmoittaudutaan aina tammikuussa. Vuonna 2018 kursseja on tarjolla yhteensä 5. Ko-Git on tarkoitettu yli 22-vuotiaille partiojohtajille. Tukea kurssimaksuun voi anoa omasta lippukunnasta, piiristä tai muilta tahoilta.

Lisäksi koulutusohjaajat toimivat koulutuksen laaduntarkkailijoina.

Tilattavat palvelut

Tärkeintä on, että lippukunnissa on hyvä meininki ja että siellä järjestetään laadukasta toimintaa. Jos palveluesitteestä ei löydy sopivaa koulutusta, kannattaa tilata sellainen suoraan lippukuntaan: https://uusimaa.partio.fi/lippukunnan-arki/tilattavat-palvelut/

***

Tärkeintä on muistaa, että oli lippukuntasi haaste tai pulma mikä tahansa, voit kysyä apua piiritoimistolta. Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä ja piiritoimistolta selvitetään vastaus pulmaan kuin pulmaan. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Lue myös juttusarjan muut osat alueesta ja ohjelmasta.

Aikuiset, Koulutus, Partio nosteessa, Uutiset, Vaeltajat ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi