Piiri tukee lippukuntia: aluetyö

1.11.2017,

Tiesithän, että kaikki piirin toiminta tähtää tukemaan lippukuntia parhaalla mahdollisella tavalla. Tukimuotoja on monia ja joukossa on varmasti myös vähemmän tunnettuja. Tässä jutussa esittelemme aluetyön lippukuntia tukevat ryhmät ja toimet.

Hautomo
Ryhmä perustaa uusia lippukuntia ja elvyttää hiipuvia. Apua tarjotaan myös yksittäisiin rekrytointitilaisuuksiin. Hautomossa tiedetään, että uusia aikuisia kyllä löytyy mukaan toimintaan ja loppujen lopuksi rekrytointi on aika yksinkertaista. Lippukunta voi helposti järjestää yksinkin erilaisia partiopamauksia, kun materiaalia niiden tueksi on olemassa melkoinen määrä, mutta aina voi kuitenkin pyytää myös apua! Lue lisää Hautomosta täältä.

Lippukuntasparraus
Meillä on Uudellamaalla ainutlaatuinen mahdollisuus saada sparrausta lippukunnan johtajistolle. Kun lippukuntaa johdetaan hyvin ja johtajisto puhaltaa yhteen hiileen, lippukunta voi hyvin. Lippukuntasparraus on kuin työnohjausta, siinä otetaan aikaa johtajiston keskinäiselle hyvinvoinnille, asialle joka usein jää kiireellisten rutiinihommien jalkoihin. Lyhyesti lippukuntasparraus on johtajiston innostamista ja kehittämiskohteiden työstämistä ulkopuolisen, partiotaustaisen ohjaajan avulla. Lippukunta hakee itse mukaan sparraukseen ja yksinkertaisen hakemuksen voi lähettää milloin tahansa! Lue lisää lippukuntasparrauksesta täältä.

Moninaisuusryhmä
Moninaisuusryhmä on uusin tulokas aluetoiminnanalalla, joskin se jatkaa aiemman PäPan ja Uudenmaan yhteisen sisutoimikunnan jalanjäljissä. Ryhmän tehtävänä on tukea tasavertaista ja yhä kaikille avoimempaa partiota niin piirissä kuin lippukunnissakin. Moninaisuusryhmältä voi kysyä neuvoa tai vinkkejä niin sisupartioon, monikulttuurisuuteen, seksuaaliseen tasavertaisuuteen kuin vaikkapa  taloudellisesti yhdenvertaisiin osallistumismahdollisuuksiin liittyen. Ryhmä edistää jokaisen oikeutta tulla hyväksytyksi ja osaksi partiota omana itsenään riippumatta esim. etnisestä tai kulttuurisesta taustasta, kielestä, uskonnosta tai vakaumuksesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai fyysisestä tai henkisestä toimintakyvystä. Jos aihepiiri on lippukunnassasi ajankohtainen, ole rohkeasti yhteydessä. Moninaisuusryhmään tarvitaan muuten lisää käsipareja, joten tule mukaan vastavoimaksi kiusaamiselle ja syrjinnälle. Opit samalla varmasti itsekin. Avoimuuden ja erilaisuusosaamisen kellokalleja tarvitaan lisää!

Valmentajat
Ovathan aluetapaamiset tuttuja? Tiedätkö, ketkä ovat alueesi valmentajia? Lippukunnan avainkolmikkoa tukee oman alueen aluetiimi, joka koostuu kolmesta valmentajasta. Lippukunta-, ohjelma- ja pestausvalmentajat ovat lippukunnanjohtajien, ohjelmajohtajien ja pestijohtajien tuki arkisissakin lippukunnan asioissa sekä johtajakolmikon tärkein linkki piiriin ja keskusjärjestöön. Valmentajat ovat olemassa tukeakseen johtajia onnistuneessa lippukunnan johtamisessa. Siis hallinnon, ohjelman ja ihmisten johtamisessa! Valmentajat ovat henkilökohtaisesti yhteydessä omiin johtajiinsa (kasvokkain tai puhelimitse) vähintään muutaman kerran vuodessa, ja huolehtivat osaltaan siitä, että johtajat jaksavat pesteissään.

Tärkeintä on muistaa, että oli lippukuntasi haaste tai pulma mikä tahansa, voit kysyä apua piiritoimistolta. Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä ja piiritoimistolta selvitetään vastaus pulmaan kuin pulmaan. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Lue myös juttusarjan muut osat koulutuksesta ja ohjelmasta.

Partio nosteessa, Uutiset , , , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi