Perhepartio

16.9.2016,

Perhepartiosta ja sen asemasta partiossa kysytään ajoittain. Kysytään esimerkiksi sitä, mikä on perhepartion suhde muuhun partiotoimintaan ja kuuluvatko perhepartiolaiset ei-vielä-partiolaisten vakuutuksen piiriin. Perhepartion periaatteet on käsitelty SP:n hallituksessa 15.9.2016.

  • Perhepartio on alle kouluikäisille lapsille ja heidän huoltajilleen järjestettyä partiomaista toimintaa.
  • Lippukunnan ensisijainen tarkoitus on järjestää kasvattavaa toimintaa partion kohderyhmälle eli 7–22-vuotiaille, eikä perhepartio saa viedä resursseja tältä toiminnalta. Lippukunta voi tarjota perhepartiotoimintaa harkintansa mukaan.
  • Suomen Partiolaiset ei tarjoa materiaalia tai tukea perhepartiotoimintaan, sillä se ei ole osa virallista partio-ohjelmaa. Perhepartion ei kuulu käyttää sudenpentuohjelmaa.
  • Ei-vielä-partiolaisen vakuutus on voimassa vain partioon tutustujilla, eikä siis säännölliseen (perhe)partiotoimintaan osallistuvilla. Säännölliseen perhepartiotoimintaan osallistuvat lapset maksavat partion jäsenmaksun.
  • Partiovakuutus on voimassa vakuutusehtojen mukaan jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla partiotoiminnassa eli ”toimintasuunnitelman mukaisessa toiminnassa tai toiminnassa, joka on lippukunnan, piirin tai keskusjärjestön johdon tiedossa”.

Parempilippukunta.fi -blogissa on käsitelty perhepartiota.

Lähde: http://kasvatusviesti.partio.fi/

Uutiset

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi