Partioviikko oli myös esikoululaisten oma seikkailuviikko

28.4.2017,

Esikoulujen partioviikko tutustutti Uudellamaalla yli 3000 eskarilaista partion maailmaan. Esikoulujen partioviikkoon ilmoittautui valtakunnallisesti yhteensä noin 23 000 lasta noin 1500 esikouluryhmästä. Kiitelty kampanja tarjoaa opettajalle valmiin uuteen opetussuunnitelmaan pohjautuvan materiaalipaketin, jonka avulla voi tutustua partioon ja saada muutenkin kivoja vinkkejä toimintaan. Viikon aikana kokeillaan uusia asioita ja liikutaan luonnossa. Jokainen lapsi saa oman tehtäväkortin, johon kerätään tarroja ja viikon päätteeksi lapset palkitaan Partioviikko-pinsseillä.

Teemaviikon materiaali on esikouluille ilmainen ja esikoulut voivat käyttää materiaalia itselleen sopivana ajankohtana. Suurin osa eskareista toteutti kampanjan juuri partioviikolla. Viikon suosituin tehtävä tuntui olevan ”päivän hyvä työ”, jossa eskarilaiset tekivät kotitehtävänään jotain hyvää. Sama aktiviteetti tuntui olevan myös vanhempien suosikki.

Partioviikon aikana monista lippukunnista tehtiin vierailuja paikallisiin esikouluihin.

Mäntsälässä päästiin telttaan suojaan lumipyryltä

Mäntsäläläinen päiväkoti Omenapuu oli jälleen mukana esikoululaisten partioviikossa. Neljäntoista lapsen Kultakaislat-ryhmä (5.-6 v.) askarteli omat partiohuivit, suoritti aakkossuunnistusta ja sai retkivieraaksi Mäntsälän Metsäkäpyjen perhepartioryhmä Tikrujen vetäjän Jaana Hopeakosken.

Tiistaina tehty retki oli kaikkien mieleen! Sankka lumisade ei retkeläisiä haitannut, vaan se oli hyvä syy rakentaa pieni teltta, jossa tutustuttiin partiovarusteisiin Kimin kokeen avulla. Lisäksi opeteltiin partiohuutoja, joista Uuuuu-simaa oli lasten mielestä kaikkein hauskin.

”Eskarilaiset ovat aina innoissaan partiosta, luonnossa liikkumista ja partiotavoista. Koululaiset pääsevät sudenpentuihin, mutta perhepartion retkille voi alle kouluikäiset lapset osallistua oman huoltajan kanssa”, Hopeakoski kertoo. ”Partio on ihana harrastus myös aikuiselle.”

Masalan eskarilaiset ihmettelivät kokoontaittuvaa kuksaa

Tomi Kaivola Kuninkaantien Kipinöistä esitteli partiota Masalan päiväkodilla. Parinkymmenen lapsen esikouluryhmä innostui opettelemaan Trangian kokoamista. Laukkakisa-leikki oli hitti. Lapset ihailivat haltioissaan myös kasaantaittuvaa Kuksaa. Eskarin partioviikon kokous päättyi loppupiiriin, kuten muutkin partioillat. ”Partion esitteleminen eskarilaisille oli positiivinen kokemus. Lapset olivat todella innoissaan kaikesta”, itse Nakkilan Partiolaisissa partion lapsena aloittanut Kaivola kertoo. ”Ompelin aamulla Kirkkonummen merkin kiireessä partiopaitaan kiinni. Ensin mietin, että liimaanko mutta ompelin kuitenkin.” Partiokipinä syttyi uudestaan oman lapsen harrastuksen myötä. ”Nuorena aikuisena harrastin paljon melontaa, ja nyt olen ollut tämän kauden Kipin hallituksen jäsenenä.”

Hyvinkäällä eskarilaisiin teki vaikutuksen hiljaisuuden laama

Hyvinkään Metsätyttöjen Satu Vehviläinen, Maija Vehviläinen ja Leena Väre vierailivat Paavolan esikoulussa. Lapset olivat ihan valtavan innoissaan partioviikosta ja kaikesta mielenkiintoisesta tekemisestä, jota viikko toi tullessaan. Metsätyttöjen vierailun huippuhetki oli tutustuminen hiljaisuuden laamaan – kuinka se tehdään ja milloin sitä käytetään. Jokainen eskarilainen sai oman partionimen ja ryhmän, jonka kanssa ideoitiin oma huuto. ”Vierailu esikouluun oli todella virkistävä myös meille järjestäjille, suosittelen muitakin lippukuntia kontaktoimaan paikalliset esikoulut”, Maija Vehviläinen kannustaa.

Esikoulujen partioviikko järjestettäneen myös ensi vuonna. Lisätietoa kampanjasta täällä.

Kuvat: Jaana Hopeakoski, Minna Andelin ja Riitta Pohjasniemi

Partio nosteessa, Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi