Partiolippukunta Rajan Reippaat juhli uutta lippua

16.12.2014,

Jokavuotisen puurojuhlaksi kutsutun joulujuhlan lisäksi lippukunta juhlisti tänä vuonna myös lippukunnan kaksikymmentäviisivuotista taivalta ja uutta lippua.

”Rajan Reippaat on lippukunta, joka toteuttaa Virolahden alueella partiotoimintaa virolahtelaisille, mutta myös miehikkäläläisille lapsille ja nuorille. Laadukkaan toiminnan ja eteenpäin katsovan asenteen vuoksi olemme saaneet elää viime vuodet nousukaudessa”, totesi juhlapuheessaan lippukunnanjohtaja Jenni Ojala viime lauantaina Klamilan uudella ala-asteella pidetyssä juhlassa. ”Kun 25 vuotta sitten Koson perhekunta perusti tämän lippukunnan, he halusivat tarjota mielekästä toimintaa omille lapsilleen ja heidän kavereilleen. Vuosien uurastus on luonut sen pohjan, jolla Rajan Reippaan tälläkin hetkellä tukevasti seisoo”, Ojala kiitteli.

Koko olemassaolonsa aikana Rajan Reippaat ovat käyttäneet entisen virolahtelaisen Sammon pojat –nimisen lippukunnan lippua mutta oman lipun perustaminen on kutkutellut mielessä. Kun päätös uuden lipun toteuttamisesta sinetöityi lopulta lipun symboliikkaa mietittiin tarkkaan. ”Aluksi mietimme meille tärkeitä elementtejä ja partiohuivistamme löytyviä tunnuksia, kuten partioliljaa, apiloita, merta ja rajaa. Oli alusta asti selvää, että lipussa pitää olla lippukuntamme värit, sininen, valkoinen ja punainen.” Lipun suunnittelussa auttoi kotkalainen partioheraldikko Petri ”Vili” Pekkola.

1.naulaus

Juhlassa lippu naulattiin 25 naulalla, joka kuvastaa lippukunnan ikää. Ensimmäiset naulat naulasi Virolahden kunnan edustajat kunnanjohtaja Osmo Havuaho, vapaa-aikasihteeri Sari Rasi sivistyslautakunnan puheenjohtaja Reetta Husu. Muita naulaajia olivat piirinjohtaja Antti Koistinen, lippukunnan perustajajäsenet ja tukijat, naapurilippukuntien edustajat ja partion ikäkausien edustajat Rajan Reippaista. Viimeisen naulan naulasi lippukunnan johtaja Jenni Ojala. Naulauksen jälkeen rovasti Jarmo Uotila vihki lipun. ” Jo yhteisön nimessä on sana lippu, lippukunta. Partio on hieno järjestö, maailmanlaajuinen yhteisö, joka kasvaa ja vaikuttaa jokaisessa maanosassa. Tämä hyvä harrastus kokoaa nuorta kansaa meilläkin”, Uotila totesi siunauspuheessaan. ”Partio on yhdessä tekemistä, erilaisten tärkeiden taitojen oppimista. Se on kasvua hyvään ihmisyyteen, toisten huomioon ottamista, palvelualttiutta. Partio antaa mahdollisuuden edetä järjestössä, se antaa hyviä elämän eväitä missä tahansa tehtävässä myöhemmin toimiikin”, nuorempana partiota harrastanut Uotila jatkoi.

Kuvat ja teksti, Emilia Ristola, Rajan Reippaat

Aikuiset, Ikäkaudet, Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi