Partiolaisten adventtikalenterisesonki kuumimmillaan

20.11.2015,

Partiolaisten adventtikalenteria voi tänä vuonna ostaa ensimmäistä kertaa myös verkosta. Halutessaan kalenterin ostaja pääsee myös valitsemaan, mitä lippukuntaa haluaa tukea.

– Verkkomyynnin avulla esimerkiksi toisella puolella Suomea asuva partiolaisen kummitäti tai vaari pystyy tukemaan oman tutun lapsen tai nuoren partioryhmän toimintaa helposti, adventtikalenterikampanjasta vastaava yhteyskoordinaattori Laura Malinen Suomen Partiolaisista kertoo. Käynnissä oleva Postin lakko vaikuttaa verkkokaupasta ostettujen adventtikalenterien toimitukseen. Otamme tilauksia vastaan edelleen myös verkkokaupan kautta ja toimitamme kalenterit asiakkaille heti, kun Postin jakelu toimii jälleen. Ennen 18.11. verkkokaupasta tilatut kalenterit on toimitettu vastaanottajilleen. 19.11. klo 13 mennessä tehdyt verkkokaupan tilaukset on jätetty postin kuljetettavaksi torstaina 19.11. Asiaan liittyviin tiedusteluihin vastataan osoitteessa adventtikalenteri@partio.fi.

Advis 2015_avainlippu

Suurimman työn adventtikalenteri myynnissä tekevät edelleen paikalliset lippukunnat ja innokkaat myyjät kaduilla ja ostoskeskuksissa. Takuuvarmin keino saada hankittua partiolaisten adventtikalenteri Postin lakon aikana, on hankkia se paikallisilta partiolaisilta. Myyntipaikat lähelläsi löydät osoitteesta www.adventtikalenteri.fi/myyntipaikat/ tai ottamalla yhteyttä paikallisen lippukuntaan. Uusmaalaisten lippukuntien yhteystiedot löytyvät täältä.

– Adventtikalenterimyynnin vahvuus on nimenomaan paikallistasolla. Tärkeän varainhankinnan lisäksi kampanja saa partiolaiset puhaltamaan yhteen hiileen ja opettaa käytännön taloustaitoja kaikille partiolaisille 7-vuotiaista sudenpennuista lähtien, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm kertoo.

Partiolaisten adventtikalenteri valmistetaan Suomessa ja kalenterille on myönnetty Avainlippu-merkki. Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle, jonka kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Adventtikalenterin kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia. Adventtikalenterimyynti on partion merkittävin varainhankintakampanja. Kalentereiden tuotto menee paikallisen partiotoiminnan tukemiseen. 

Kalentereilla katto pään päälle

Adventtikalenterin tuottoja käytetään esimerkiksi retkiin, leireihin ja matkoihin. Ensi vuonna suomalainen partio viettää Roihu-vuotta, joka huipentuu heinäkuussa Evolla järjestettävään suurleiriin. Leirille odotetaan 15 000 osallistujaa. Rahoja käytetään myös lippukunnan kämppien ja kokoontumistilojen remontoimiseen sekä uusien varusteiden hankintaan. Esimerkiksi Lapin Samoilijat käyttävät kalenterimyynnistä saatavat eurot oman partiokolonsa vastikkeisiin.

– Viime vuonna käytimme rahoja lisäksi myös kämppämme kattoremonttiin ja uusien tikkaiden hankintaan, Lapin Samoilijoiden lippukunnanjohtaja Ville-Pekka Jokela kertoo.

Vuoden 2015 adventtikalenterin on kuvittanut Noora Katto, jonka käsialaa oli myös vuoden 2014 kalenteri. Katon piirtämä kuva siivitti kalenterin viime vuonna kaikkien aikojen myyntiennätykseen.

 

Lisätietoa

Perustietoa adventtikalenterista: www.adventtikalenteri.fi

Verkkokauppa: www.adventtikalenteri.fi/osta

Adventtikalenterin kiitos-sivu: www.adventtikalenteri.fi/kiitos

Kaikkien adventtikalentereiden kuvat vuodesta 1947: www.adventtikalenteri.fi/historia

 

Partiolaisten perinteinen adventtikalenteri on siivittänyt joulun odotusta monissa kodeissa jo vuodesta 1947.  Adventtikalenteri on ainutlaatuinen, sillä sen luukuista aukeaa aina ajankohtaan liittyvät perinteiset joulusymbolit. Tänä vuonna ensimmäinen luukku avataan jo 29.11. Adventtikalenterien myyntiaika on 15.10.–6.12.

Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, elina.kamppari@partio.fi, p. 044 2700 609

Lisätietoa Roihu-leiristä: www.roihu2016.fi

 

Luokittelematon, Uutiset , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi