Partiolaiset veivät joulumieltä Hyvinkään sairaalan lastenosastolle

24.11.2015,

Partiolaiset veivät joulumieltä ja ilahduttivat Hyvinkään sairaalan lastenosaston potilaita lahjoittamalla heille adventtikalentereita maanantaina 23.11.

Kuvassa: Salli Säkäjärvi, Sanna Jussila, Niina Lampinen ja Anitta Suhonen. Kuva: Petra Valkonen.

Lahjoituksen toteuttivat Uudenmaan Partiopiirin medialähettiläs Sanna Jussila ja Hyvinkään Metsätyttöjen ryhmänjohtaja Salli Säkäjärvi yhdessä oman partioryhmänsä kanssa. Tarkoituksena oli tuoda iloa ja joulumieltä osaston lapsille.

Lahjoitustilanteessa partiolaiset kertoivat harrastuksestaan ja adventtikalenterista. Osaston hoitajat taas lastenosaston arjesta ja joulunajasta.

– Oli todella mukava olla mukana lahjoitustilanteessa, kun näki kuinka paljon hyvää mieltä adventtikalenterit toivat lastenosastolle, Sanna Jussila kuvailee.

– Adventtikalenterien lahjoitus oli mukava ajatus. Kalenterit annetaan tietysti pidempiaikaisille potilaille, mutta myös niille, jotka vain käyvät osastolla. Kalenteri jättää varmasti monelle lapselle hyvän muiston sairaalakäynnistä, Anne Kuri kiittelee.

Adventtikalenteri ilahduttaa ympäri Suomen

Kalentereita lahjoitetaan myös muualla Suomessa esimerkiksi sairaaloihin, ensi- ja turvakoteihin sekä vastaanottokeskuksiin.
– Partion adventtikalenteri ilahduttaa vastaanottajaa koko joulukuun. Olemme iloisia, että voimme levittää joulun iloa ja odotusta myös paikkoihin, joissa sen löytäminen voi olla tavallista vaikeampaa, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm toteaa.

Suomalainen Partiotyttöliitto aloitti adventtikalenterimyynnin ensimmäisenä Suomessa vuonna 1947. Adventtikalenteri on ainutlaatuinen, sillä sen luukuista aukeaa aina ajankohtaan liittyvät perinteiset joulusymbolit.
– Partion adventtikalenterin luukkuja pääsee avaamaan jo ensimmäisenä adventtina, tänä vuonna 29.11., Munsterhjelm muistuttaa kalenterin ainutlaatuisuudesta.

Oman adventtikalenterin ehtii vielä hankkia paikallisilta partiolaisilta tai nettikaupasta.

Uutiset

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi