Partiolaiset nostamassa lippuja itsenäisyyspäivän virallisessa avauksessa

4.12.2017,

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta tulevana itsenäisyyspäivänä 6.12. Itsenäisyyspäivän juhlinta aloitetaan poikkeuksellisesti jo aattona 5.12. nostamalla Suomen liput salkoon ja sytyttämällä sinivalkoiset valot kaikkien itsenäisyyden juhlijoiden iloksi. Virallinen Suomen itsenäisyyden avaustilaisuus järjestetään Helsingin Kauppatorilla tiistaina 5.12. kello 18.00.

Tässä historiallisessa hetkessä Suomen lapset ja nuoret nostavat liput satavuotiaalle Suomelle. Tilaisuudessa järjestetään valoinstallaatio, jossa nousee sata lippua salkoihin maamme kunniaksi. Partiolaisia on mukana lipunnostossa runsaasti, koska monilla on jo valmiiksi kokemusta lipunnostoista. Yleisö on lämpimästi tervetullut katsomaan tätä installaatiota. Lippujen nousemisen jälkeen lauletaan Maamme-laulu ja huudetaan kolminkertainen Eläköön! -huuto, jonka jälkeen on pienimuotoinen ilotulitus.

”On hienoa että itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksien aloituksen tekevät juuri lapset ja nuoret, sillä on tärkeä muistaa, että he kirjoittavat maamme historian seuraavat luvut”, summaa Uudenmaan Partiopiirin puheenjohtaja Jussi Leinonen.

”Partiolaisille on ilo päästä mukaan tapahtumaan, sillä tulevaisuuden tekijöiden kasvattaminen on liikkeemme tärkein tehtävä.”

YLE lähettää avauksen suorana lähetyksenä. Paikalla Kauppatorilla on myös muuta mediaa ja yleisöä. Tilaisuuden järjestää Valtioneuvoston kanslia ja mukana lipunnoston toteutuksessa ovat Suomen partiolaiset.

Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi