Partiolaiset kokoontuvat paraatiin Suomi 100 -juhlavuoden hengessä

19.4.2017,

Partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tällä viikolla monin tavoin Helsingin ja muiden kaupunkien katukuvassa, kun partiolaiset viettävät vuosittaista partioviikkoa. Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla partioviikko huipentuu sunnuntaina 23.4. vietettävään Kohtaamiseen, joka toteutetaan tänä vuonna partioparaatina. Helsingin keskustassa järjestettävään tapahtumaan osallistuu noin 3 000 partiolaista sadasta partiolippukunnasta.

Partioviikolla tapahtuu paljon muutakin. Lauantaina 22.4. partiolaiset mittelevät partiotaitokilpailujen voitosta Helsingin Viikissä Aikamatka-Törmä-kisassa, johon osallistuu yli 700 partiolaista 122 joukkueesta. Kisapäivää toteuttamassa on lisäksi yli 200 vapaaehtoista. Kilpailussa matkataan itsenäisyytemme juhlavuoden hengessä halki 100-vuotiaan kotimaamme. Kisatehtäviä ovat muun muassa Lastuna laineilla, Hullut suomalaiset ja Nokia 6110 – varsinaiset tehtävät selviävät vasta kisapäivänä. Osa rasteista on avoinna myös yleisölle. Kilpailun järjestelyistä vastaavat Koillis-Helsingin lippukunnat ja Klapaset-lippukunta Uudeltamaalta.

Partioviikolla partiolaiset haastavat toisensa ja kaikki muutkin tekemään päivän hyviä töitä. Se voi olla arkinen huomaavaisuus työkaverille, perheenjäsenelle tai ystävälle – vaikkapa isovanhempien ikkunoiden pesu, verenluovutus tai oven avaaminen toiselle. Hyvän voi pistää kiertoon myös sosiaalisessa mediassa haastamalla omat kaveritkin mukaan hyvien töiden tekemiseen.

Partioviikolla tapahtuu ympäri pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata

Partiota esitellään yleisölle eri tavoin pitkin viikkoa. Tervetuloa tutustumaan partioon PopUp-koloille ja muihin yleisölle avoimiin tapahtumiin!

17.–23.4. Jäke roskattomaksi viikossa (Järvenpää)

18.4. Hyvinkään partiolaisten avoimet ovet

18.4. Inkoon PopUp-kolo / PopUp-kårlokalen i Ingå

20.4. Maailman 5. nopein partiotaitokisa Helsingissä

20.4. Lasten kaupunkisuunnistus Järvenpäässä

22.4. Lohjan PopUp-kolo

22.4. Kontula Electron, partiolaisten Tent Escape -telttapako nuorille ja aikuisille Kontula-aukiolla klo 11–17.

22.4. Aikamatka-Törmä, partiotaitokilpailut Helsingissä

Yleisölle ja medialle avoimet rastit aukeavat klo 11.00 (ks. rastien sijainnit kilpailun nettisivuilta www.päpa.fi/torma2017)

23.4. Kohtaaminen eli partioparaati Helsingin keskustassa

klo 12.30– Ohjelmaa Senaatintorilla

klo 13.15 Paraati lähtee liikkeelle kohti Kansalaistoria (paraatireitti Unioninkatu–Pohjoisesplanadi–Mannerheimintie, vastaanotto Stockmannin edustalla Pohjoisesplanadin kulmassa)

klo 14.00 Viimeiset partiolaiset saapuvat Kansalaistorille

 

Kohtaaminen-partioparaati sekä Partioviikon muut tapahtumat pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla: https://www.facebook.com/partioviikko/?fref=ts

Aikamatka-Törmä-partiotaitokilpailut 22.4.2017: www.päpa.fi/torma2017

 

Kuvat partiotoiminnasta: https://partiokuvia.kuvat.fi/kuvat/Partiohauskaa/

#partioscout #partioviikko #kohtaaminen #teepäivänhyvätyö

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, jolloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän katukuvassa: www.partioviikko.fi

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla partiolaisia on 16 000, jotka toimivat 190 lippukunnassa. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

 

Lisätiedot

Partiotapahtumat pääkaupunkiseudulla

viestintäkoordinaattori Susanna Kantola
Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
050 521 5556, susanna.kantola@partio.fi
www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi

Partiotapahtumat Uudellamaalla
järjestökoordinaattori Jaana Hopeakoski
Uudenmaan Partiopiiri
050 446 0058, jaana.hopeakoski@partio.fi
www.uusimaa.partio.fi

Ohjelmatapahtumat, Uutiset , ,

Aiheeseen liittyvää

Yksi vastaus artikkeliin “Partiolaiset kokoontuvat paraatiin Suomi 100 -juhlavuoden hengessä”

  1. […] Torstaina 20.4. Kirkkonummen Masalassa pääsee partiolaisten PopUp-kahvilaan ja lauantaina 22.4. Lohjalla PopUp-kololle, jossa voi mm. paistaa oman letun. Nam! Partioviikko huipentuu sunnuntaina 23.4. Helsingissä järjestettävään Kohtaamiseen. […]

Kommentoi