Partiokoulutus uusien aikuisten innostajana

1.9.2016,

Uudenmaan Partiopiiriin perustettiin kesällä pitkästä aikaa uusi meripartiolippukunta. Meripartio Porvoon Pookissa aloittaa syyskuussa kolme sudenpenturyhmää ja yksi seikkailijajoukkue. Se on huikea määrä uusia partiolaisia ja luonnollisesti mukaan on tullut myös merkittävä määrä uusia aikuisia.

Lippukunnalle järjestettiinkin heti elokuussa Tervetuloa partioon -kurssi. ”Kurssi koettiin erittäin hyödylliseksi. Viikkotoimintaamme on tulossa mukaan noin viisitoista aikuista ja suurimmalla osalla ei ole partiotaustaa. Kurssilla sai hyvät perustiedot partioliikkeestä ja ikäkausien ohjelmista. Pyysimme myös konkreettisia ohjeita toiminnan suunnitteluun ja viikkokokousten toteutukseen. Uskon että nyt kurssin jälkeen kaikilla on hyvät lähtökohdat suunnitella viikkotoimintaa”, lippukunnanjohtaja Päivi Laine kertoo.

BeFunky Collage_terkku

Tervetuloa partioon -kurssi johdattaa sisälle harrastukseen ja tutuksi tulevat niin partion käsitteet, arvot kuin tavatkin. Terkkukurssin jälkeen on helppo osallistua muihin koulutuksiin, kun partio ei tunnu enää vieraalta ja puheessa vilisevät termit ovat tuttuja.

Terkkukurssilta moni aikuinen sai kipinän osallistua myös muihin koulutuksiin ja lähes jokaisessa syksyn koulutuksessa pääseekin tapaamaan uusia meripartiolaisia. Viikkotoimintaan mukaan tulevat aikuiset ovat ilmoittautuneet akela-sampo -koulutukseen. Seuraava askel onkin sitten partiojohtajakoulutus! Partion koulutusjärjestelmä on kattava ja jokaiseen pestiin valmistaa oma kurssi. Siksi partion aloittaminen aikuisena on mahdollista.

Uuden lippukunnan vauhdikas alku

Meripartio on herättänyt Porvoossa valtavasti kiinnostusta ja asiat ovat rullanneet eteenpäin hurjaa vauhtia. ”Pookin alku on ollut vauhdikas! Saimme heti toiminnan aluksi lahjoituksena oman aluksen ja pääsemme toteuttamaan meripartiotoimintaa. Viikkotoiminnan pääsemme aloittamaan parin viikon kuluttua kolmella sudenpenturyhmällä ja yhdellä seikkailijaryhmällä. Meillä ei ole omaa koloa, joten toiminta alkaa kolmessa eri paikassa: Gammelbackassa, Kevätkummussa ja Hinthaarassa. Usea kokoontumispaikka tuo varmasti haasteita esimerkiksi materiaalien suhteen, mutta toisaalta harrastus on tällä tavoin lähellä useampia partiolaisia. Ja varsinkin kiireisiä äitejä, jotka ovat viikkotoiminnassa mukana!” Laine summaa lippukunnan alkumetrit.

Myös tulevaisuuden suunnitelmat ovat selkeät ja hyvässä vauhdissa. ”Syyskuussa lähdemme purjehtimaan johtajiston kanssa ja lisäksi järjestämme 11.9. toiminnan aloitustapahtuman koko lippukunnalle. Pyrimme järjestämään saariretken, mutta aikataulu on tiukka ja jos saariretki ei onnistu, järjestämme tapahtuman Porvoon jokirannassa. Huivin ja huivimerkin suunnittelu on loppusuoralla, ja lisäksi tekeillä on kotisivut”, Laine kuvailee lippukunnan selkeitä suunnitelmia.

Koulutusten ja ohjelmatapahtumien ilmoittautuminen käynnissä nyt

Tänä syksynä terkkukursseja järjestetään kolmessa eri opistossa: Hyvinkäällä, Nurmijärvellä ja Porvoossa. Kurssi on myös tilattavissa piiriltä ja lippukunta voi järjestää sen itsekin.

Syksyn koulutuksiin ja ohjelmatapahtumiin ilmoittaudutaan parhaillaan. Kaikki tulevat tapahtumat löytyvät piirin tapahtumakalenterista. Ilmoittautuminen päättyy aina noin kuukautta ennen tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

Kuvat: Mari Sundell (KiMe)

Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset , , ,

Aiheeseen liittyvää

Yksi vastaus artikkeliin “Partiokoulutus uusien aikuisten innostajana”

  1. Seppo Sarras sanoo:

    Hieno juttu, että meripartiointi jatkuu taas Porvoossa. Sata vuotta sitten perustettiin Porvoon Päivän Pojat, jonka toiminta sitten hiipui jossain vuosituhannen vaihteessa, kai. Se oli aikoinaan hyvä lippukunta, jonka piirissä pojista ja tytöistä kasvoi suuret joukot veneilyn ja retkeilyn parhaita perinteitä uusintavia miehiä ja naisia. Myöhempien aikojen vaikeuksista huolimatta sen lippukunnan nimi ja perinteet olisivat olleet aika hyvää henkistä pääomaa uudelle lippukunnalle.
    Onnea ja menestystä uudelle lippukunnalle toivottaen
    Seppo Sarras

Kommentoi