Uudenmaan syyskisojen 2019 nimenä oli KooVee ja teemana on kansainvälisyys, maailma, Vihti ja Vihterä. Kisan aikana Moksin metsissä liikkui yli sata uusmaalaista partiolaista. Nuorimmat kisaajat olivat 12-17 -vuotiaiden tarpojien sarjoissa. Tarpojien kisarutistus saatiin päätökseen jo lauantaina. 14-18 -vuotiaiden samoajien ja yli 18 vuotiaiden vaeltajien kisa päättyi vasta sunnuntaina. 

Kisajoukkueita viidessä eri sarjassa oli yhteensä 23 ja kisaajia noin 90. KooVee:ssä oli käytössä myös aikaisen ilmoittautujan Early Bird -etu: kesäkuun puoleen väliin mennessä ilmoittautuneet joukkueet kisasivat VIP-statuksella. Samoaja- ja vaeltajasarjoissa kisanneille viidelle VIP-joukkueelle mm. tarjottiin välipaloja kisareitin varrella ja lämmin sauna maalissa.

VIP-statuksella kisanneille joukkueille tarjottiin ilmoittautumisen yhteydessä alkoholiton alkumalja. Kuvassa Vaeltajien avoimen sarjan voittanut Platinapantterit-joukkue Virkkalan Tulentekijöistä.

Vihti tunnetuksi

Kisateeman eri osa-alueet oli huomioitu rastien suunnittelussa. Rastitehtävien aihealueet ja nimet julkaistiin joukkueille kisan ennakko-ohjeessa.

– Kokeneet kisaajat lähtevät aihealueiden ja nimien perusteella jo vähän ennakoimaan mitä mikäkin rastitehtävä voisi olla, kisan ratamestarina ja toisena kisanjohtajana ollut Juha Honkaniemi kertoo partiokisaperinteestä.

Perinneruoka-nimisessä tehtävässä yörastilla kisailijat pääsivät valmistamaan vihtiläisiä perinneruokia. Samoajasarjat valmistivat Vihdin yhdeksi pitäjäruuaksi nimettyä fläskpannukakkua ja puolukkahilloa. Vaeltajasarjojen tehtävänä oli tehdä fläskpannukakkua ja perunamakkaraa. Moni joukkue oli jo ennalta aavistanut perinneruokatehtävän ruokalajit ja tutustunut niihin.

Tasapuolisen arvioinnin toteutumiseksi kaikilla Perinneruoka-rastilla valmistetuilla annoksilla oli sama maistaja, Lari Karisalmi. Apumaistajana Jalmari Kovaleff.

 Koko lippukunnan yhteinen projekti

Kisojen järjestäminen oli partiolippukunta Vihterän syksyn suurin voimainkoitos. Paikan päällä viikonlopun kisoja eri tehtävissä toteuttamassa oli viitisenkymmentä henkeä. Tämän lisäksi iso joukko otti osaa suunnitteluun ja erilaisiin ennakkovalmisteluihin.

– Saimme kisajärjestelyihin mukaan myös huoltajia sekä useita vihteräläisiä, jotka eivät tällä hetkellä ota osaa lippukunnan viikkotoimintaan, kisanjohtaja Mari Svahn iloitsee.

Voitokkaat Platinapantterit

Vaeltajien avoimen sarjan voitto meni Lohjalle, Virkkalan Tulentekijöiden Platinapantterit-joukkueelle. Platinapanttereihin kuuluivat Minttu ja Teemu Ristiniitty sekä Nina Leino.

Aikaisemmin Vihdissä asuneille Mintulle ja Teemulle Moksin metsät ovat tutut vuosien takaa. Sunnuntaiaamun haastavan suunnistustehtävän reitti mutkitteli vihtiläisten partiolaisten suosiman Rokokallion ympäristössä.

– Vaikka Rokokalliota on tullut nuorempana koluttua ahkerasti, ei siitä ollut apua kuin louhikossa kulkemiseen ja ylös kiipeämiseen. Meiltä jäi yksi jyrkänne kokonaan löytämättä, Minttu Ristiniitty toteaa hymyillen.

Kisajärjestelyjä joukkue kehuu hyvin onnistuneiksi ja tehtäviä monipuolisiksi sekä mielenkiintoisiksi. Vain yhtä suosikkiatehtävää on vaikea valita. 

– Ja VIP-kisaajien kohtelu oli erinomaista, Nina Leino kiittelee.

Maalissa kuullun palautteen mukaan Vihterä onnistui isännöimään upeat kisat.

-Keräämme palautetta vielä kisojen jälkeen sähköisellä palautelomakkeella. Kisaajilta saatu kirjallinen palaute on arvokas apu meille sekä piirin kisaryhmälle tulevien kisojen suunnittelussa, Mari Svahn toteaa. 

Lähtötehtävänä valmistettu rumpu sai kisaajilta positiivista palautetta. Kuvassa rastipäällikkö Marjaana Lewis tarkkailee tarpoja-sarjojen työskentelyä.

KooVee-kisatulokset löydät täältä.

Tämä KooVee-kisoista kertova juttu on julkaistu vihtiläisessä paikallislehdessä, Luoteis-Uusimaassa, torstain 19.9. numerossa.