Paraurheilutähdet vierailivat Säihke-leirillä

20.7.2017,

Suomen Paralympiakomitean Tie tähtiin -urheilijat maalipalloilija Miika Honkanen ja sokkopingiksen pelaaja Teemu Ruohonen vierailivat Uudenmaan Partiopiirin Säihke-leirillä Hangon Syndalenissa. Torstaina 20.7.2017 päättyvällä leirillä oli tarjolla monipuolista ohjelmaa viidessä ohjelmapuistossa. 

Keskiviikkona 19.7. Säihkeellä vieraili kaksi paraurheilutähteä: maalipalloilija Miika Honkanen ja sokkopingiksen pelaaja Teemu Ruohonen. Päivän aluksi herrat kertoivat päälavalla itsestään ja pelaamastaan lajista. Lavalta Ruohonen ja Honkanen siirtyivät tapaamaan leiriläisiä leirin seikkailupuistoon, jossa kumpikin piti ohjelmapistettä.

Honkasen pisteellä leiriläiset pääsivät kokeilemaan maalipalloa ja vähän kisailemaan keskenään. Maalipalloa pelataan kolmella pelaajalla kolmea vastaan. Kaikilla pelaajilla on päässään laskettelulaseja muistuttavat pelilasit, joista valo ei näy läpi. Partioleirillä tätä tarkoitusta ajoi partiohuivi.

Teemun pisteellä lennätettiin vinkulelua (artikkelikuva). Kyseessä oli puhtaasti hupilaji, jossa joustavan köyden avulla annettiin vinkulelulle kyytiä. Perinnöllinen sairaus vei Teemun näkökykyä parikymppisenä. Nuorena paljon sulkapalloa pelannut mies kokeili eri paralajeja kunnes löysi omansa, sokkopingiksen.

Säihkeen ohjelmajohtaja Iiris Somervuori kertoo, että yhteistyö urheilijoiden kanssa sopii partioleirille hyvin. “Oli todella hienoa, että Miika ja Teemu pääsivät pitämään omia ohjelmapisteitään ja sitä kautta kertomaan paralajeista ja itsestään”, Somervuori kertoo. Partio on kaikille avoin harrastus ja onkin tärkeää, että nuoret pääsevät tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja elämäntarinoihin. “On tärkeää puhua avoimesti erilaisuudesta. Tällaisten vierailujen kautta nuoret voivat turvallisessa ympäristössä kysyä ja luoda käsityksen siitä, millaista on olla näkövammainen”, Somervuori summaa.

Miika Honkanen ja Teemu Ruohonen kuuluvat molemmat Suomen Paralympiakomitean Tie Tähtiin -urheilijoihin. Tie Tähtiin -ohjelma on vammaisurheilun näkyvyyttä ja tietoisuutta lisäävä toimintamalli, jonka pooliurheilijat vierailevat eri tapahtumissa, kuntoutuskeskuksissa ja yrityksissä puhumassa vammaisurheilusta ja omasta urheilijan polustaan.

Teksti: Maija Huitu ja Carolina Rebhan

Kuvat: Ossi Hokkanen

piirileiri, Uutiset , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi