Paralympiatähdet Säihke-partioleirillä

16.6.2017,

Partioleiri Säihkeen ohjelmaan kuuluu paralympialajeihin tutustuminen. Paralympia-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Suomen paralympiakomitean kanssa ja leirillä tulee vierailemaan kaksi paralympiatähteä, Miika Honkanen ja Teemu Ruohonen. Pelien ja leikkien kautta tarkoituksena on saada osallistujat miettimään ihmisten erilaisuutta ja mahdollisuuksia osallistua esimerkiksi partiotoimintaan.

Uudenmaan partiopiirin toimintahistorian suurin piirileiri Säihke tuo Hankoon heinäkuussa 2600 leiriläistä. Leiri järjestetään Syndalenin merellisissä maisemissa 12.-20.7.2017. Mukana on myös kansainvälisiä partiolaisia sekä partioon tutustujia.

Säihkeellä on monenlaista ohjelmaa, kuten seikkailupuisto, jossa järjestetään muiden aktiviteettien lisäksi paralympia-ohjelma. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Suomen paralympiakomitean kanssa ja sen tarkoituksena on saada osallistujat pohdiskelemaan erilaisuutta ja ihmisten mahdollisuuksia osallistua harrastuksiin, kuten partioon. Leirin loppupuolella maalipalloilija Miika Honkanen ja sokkopingis-pelaaja Teemu Ruohonen vierailevat leirin seikkailulaaksossa ja jakavat kokemuksiaan sekä vastaavat kysymyksiin.

“Olen erittäin iloinen, että saamme Teemun ja Miikan vieraaksi leirille jakamaan tarinaansa lapsille ja nuorille”, Säihkeen ohjelmajohtaja Iiris Somervuori kommentoi. “12- tai 15-vuotiaalle voi olla erittäin iso juttu, että pääsee keskustelemaan ja pelaamaan paratähtien kanssa. Partiossakin nuorilla on erilaiset elämäntilanteet ja leirille tullaan hyvin erilaisista taustoista. Parhaimmillaan tämä mahdollisuus voi olla nuorelle erittäin merkityksellinen ja antaa toivoa hänen taistellessaan vaikeiden asioiden kanssa, tai etsiessään omaa juttuaan. Säihke-leiri on täynnä elämyksiä, joista tämä on yksi unohtumattomimmista.”

Leiriläiset pääsevät haastamaan aistinsa paralympia-ohjelmassa, kun luvassa on mm. sokkojalkapalloa ja maalipalloa. Suomen paralympiakomitean kanssa toteutettava kokonaisuus tarjoaa uusia mahdollisuuksia kokeilla omia rajoja metsäolosuhteiden sallimissa peleissä. Rio de Janeiron paralympialaisissa Suomea edustanut Honkanen ja mm. IBSA-maailmankisoissa sokkopingistä pelannut Ruohonen tulevat paikan päälle kertomaan leiriläisille urastaan sekä vastaamaan heidän kysymyksiinsä. Paralympiatähdet jakavat samalla myös pelivinkkejään.

Finnjamboree Roihulla 2016 leiriläiset pääsivät kokeilemaan pyörätuolikoripalloa (artikkelikuva).

Teksti: Antti Kylmänen

Urheilijoiden kuvat: Suomen Paralympiakomitea

Artikkelikuva: Jaana Hopeakoski

Lisätiedot: säihke2017.fi

Säihkeen viestintäjohtaja Venla Monter, 0451050608,venla.monter@uusimaa.partio.fi

Ohjelmatapahtumat, piirileiri, Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi