Opintopisteytetyt todistukset

18.9.2015,

Lippukunnissa ja piirissä järjestetyistä koulutuksista esim. ryhmänohjaajakoulutuksen (ROK) ja partiojohtaja-peruskoulutuksen osallistuja voi halutessaan saada kurssista opintopisteytetyn todistuksen, joka antaa paremmat mahdollisuudet hyväksilukea esimerkiksi toisen asteen opintoja suoritetulla partiokoulutuksella. Todistuksen myöntää OK-opintokeskus yhdessä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n kanssa.  Kurssinjohtaja kerää OK-opintokeskuksen henkilötietolomakkeisiin niiden koulutukseen osallistuneiden yhteystiedot ja henkilötunnukset, jotka haluavat kurssista opintopisteytetyn todistuksen.

OK-opintokeskuksen todistusta ei ole pakko hankkia. Koulutukseen osallistujan ei kuitenkaan ole mahdollista saada todistusta jälkikäteen.

ROK-todistukset tulostaa piiritoimisto. Yli 18-vuotiaat voivat tulostaa todistuksensa itse (ohjeet alla).

Koulutukseen osallistuneille voidaan jakaa heti koulutuksen päätöstilaisuudessa piiritoimistolta saatava kurssitodistus, joka on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n todistuspohjalle kirjoitettu. OK-opintokeskuksen todistus on kuitenkin ainoa virallinen opintopisteet kertova todistus.

ROKien kurssinjohtajien on syytä olla yhteydessä asiasta piiritoimistoon ennen kursseja (esim. uusimaa@partio.fi).  Toimistolta kurssinjohtaja saa henkilötietolomakkeet ja ohjeet todistusprosessista.

OHJEET ROK-KURSSINJOHTAJALLE:

  • Kerää ilmoittautumiset Ryhmänohjaajakoulutus (ROK) -tapahtumaan Kuksaan. Piirin on hyvä olla myös tapahtuman järjestäjänä. Piirin työntekijä voi lisätä piirin järjestäjäksi Kuksassa.
  • Kerää kurssilaisilta Opintopisteytetyn todistuksen tilauslomake ja toimita lomakkeet vasta koko kurssin (mukaanluettuna johtamisharjoittelu) suoritettua piiritoimistoon todistusten tekoa varten.
  • Toimita tiedot kurssinjohtajasta, kurssin päivämääristä ja kurssin pitopaikasta (osoite) piiritoimistoon.

OPINTOPISTEYTETYN TODISTUKSEN TULOSTAMINEN

Uudenmaan Partiopiirin koulutukset toteutetaan Opintokeskus Siviksen tuella ja opintopisteytetyn todistuksen myöntää Opintokeskus Sivis.

Kun osallistujan tiedot (nimi ja sähköposti) tallennetaan Opintokeskus Siviksen Sivisverkkoon, muodostuu hänen sähköpostiosoitteestaan Sivisverkon käyttäjätunnus. Sähköpostin tallentamisesta Sivisiverkkoon tulee automaattinen ilmoitus osallistujan sähköpostiin. Käyttäjätunnuksen avulla osallistuja voi kirjautua Sivisverkon käyttäjäksi ja päivittää tietojaan. Lisäksi hän voi Tupas-tunnistautumisen jälkeen tarkastella opintojaksomallien pohjalta toteutettujen koulutustensa suoritustietoja, sekä tulostaa niistä todistuksen tai opintorekisteriotteen.

Ohjeet opintopisteytetyn todistuksen tulostamiseen:
https://www.ok-sivis.fi/media/sivisverkko-materiaalit/todistuksen-tulostaminen-sivisverkosta.pdf
Opintopisteytetyn todistuksen saa vasta, kun koulutus on suoritettu loppuun. Partiojohtajan peruskoulutuksen todistuksen saa vasta, kun partiojohtaja-valtakirja on myönnetty.

Tiedot kurssilaisista syöttää Sivisverkkoon piirin työntekijä.

Lisätietoa opintopisteytetyistä todistuksista: https://toiminta.partio.fi/kouluttautuminen/opintopisteytetty-todistus-partiokoulutuksesta-mita-miten-ja-miksi

Koulutus, Uutiset , , , , ,

Kommentoi